12.4 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneAantal auto-inbraken in Deurne dit jaar licht gestegen

Aantal auto-inbraken in Deurne dit jaar licht gestegen

Het aantal auto-inbraken is dit jaar licht gestegen in de gemeente Deurne. In de periode van januari tot oktober 2023 werden 30 inbraken gepleegd in voertuigen, dat is twee meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Met 1,7 inbraken per 1.000 auto’s wordt er in onze gemeente relatief weinig ingebroken in voertuigen. In Someren wordt net zoveel in auto’s ingebroken als in Deurne, maar in Asten ligt dat cijfer een stuk hoger op 2,3 gevallen per 1.000 auto’s. In Helmond is het aantal inbraken afgelopen jaar weliswaar gedaald met 55 gevallen, maar er wordt daar van de hele Peel wel het vaakst in auto’s ingebroken; 4,5 keer per 1.000 auto’s.

Bron: Independer

Eindhoven
Kijken we nog iets verder in de regio, dan is de kans op een auto-inbraak in Eindhoven nog weer een flink stuk groter met 14,5 inbraken per 1.000 auto’s. Tijdens de eerste tien maanden van het jaar werd daar het vaakst ingebroken in een auto van heel Brabant. Er werden deze periode 1.504 inbraakmeldingen in Eindhoven gedaan, 523 keer meer dan in de eerste tien maanden van 2022. Ook in andere grote Brabantse steden zoals Breda (611), Den Bosch (480) en Tilburg (479) vonden veel auto-inbraken plaats.

In heel Nederland is van januari tot en met oktober dit jaar al 35.380 keer ingebroken in auto’s. Dat is een toename van 715 incidenten ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal auto-inbraken zal dit jaar naar verwachting van Independer nog flink oplopen, want in november wordt er meestal het vaakst ingebroken. De afgelopen drie jaar lag het aantal auto-inbraken in november zelfs gemiddeld 20,2 procent hoger dan gemiddeld in de andere maanden van het jaar.

Bron: Independer

November
“In het najaar begint het aantal inbraken al te stijgen en in november is dan de piek”, legt expert autoverzekeringen Menno Dijcks van Independer uit. “Als we het vergelijken met het landelijk gemiddelde, dan zijn ook oktober (+18,9 procent) en september (+8,9 procent) populair bij dieven. In april wordt er naar verhouding juist minder vaak ingebroken dan in andere maanden van het jaar (-16,1 procent).”

De grootste kans op een auto-inbraak loop je in ons land in Amsterdam. Het gaat in de hoofdstad van januari tot en met oktober om zo’n 5643 auto-inbraken en omgerekend 21,6 gevallen per 1.000 auto’s. Het aantal inbraken ligt hiermee zo’n 5,5 keer hoger dan gemiddeld in Nederland.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen