13 C
Deurne
donderdag 28 maart 2024
Home- DeurneJuwett Tweewielers in Deurne fietst lekker door

Juwett Tweewielers in Deurne fietst lekker door

De ‘intelligente lockdown’ die 15 maart van dit jaar van kracht werd in verband met het corona-virus, zaaide niet alleen bij de horeca maar zeker ook bij de winkeliers enigszins paniek. Na de eerste onrust kan Juwett Tweewielers nu zeggen dat hun geluk bestaat uit het feit dat mensen extra gingen fietsen na de woorden van Rutte, ‘Fietsen mag’. 

Juwett Tweewieler is in 2019 nog uitgeroepen als Dealer van jaar door Ebike Das Original. De fietsenzaak die sinds 2004 gevestigd is aan de Oude Liesselseweg 1, staat erom bekend dat ze het grootste assortiment elektrische fietsen in de regio aanbieden. Maar ook voor de gewone fiets, reparaties en onderhoud kunt u bij hen terecht. Voor Richard Juwett is het dan ook vanzelfsprekend dat ze vakmanschap en service aanbieden.

Plumpudding
Zoals veel ondernemers reageerden op de bekendmaking van de minister-president Rutte, sloeg ook de schrik bij Richard Juwett om de oren. Zijn eerste reactie was dan ook: “Wat nu? Hoe gaat het lopen in de winkel?” In de fietsenbranche is het voorjaar namelijk de tijd dat er fietsen verkocht worden. De eerste week na de bekendmaking van Rutte merkte hij er nog niet veel van, dit kwam pas na de tweede en derde week. “Het viel als een plumpudding in elkaar”, vertelde hij. “Ik heb mijn bestellingen bij fabrikanten opgeschoven om financiële tegenvallers tegen te gaan.”

Fietsen mag
Tijdens een persconferentie, enkele weken na de intelligente lockdown, gaf Rutte aan: “Fietsen mag, maar wel alleen of op gepaste afstand.” De hel brak uit vertelt Richard: “Iedereen ging fietsen en dat had gevolgen voor de fietsindustrie.” Het was namelijk zo dat ze niet alleen in Nederland meer gingen fietsen, maar ook wereldwijd. Zo kregen ze bijvoorbeeld in Italië extra subsidie voor het aanschaffen van een fiets. “De vraag naar fietsen liep hierdoor wereldwijd enorm op”, geeft Juwett aan.

Elkaar helpen
Doordat velen landen ‘op slot’ waren kwam alles stil te liggen. Veel onderdelen, zoals het frame, de wielen, het zadel, en andere onderdelen worden wereldwijd gemaakt, een belangrijk land hierbij is Italië. De fiets wordt vervolgens in Nederland pas echt in elkaar gezet. Nu werd er niets gefabriceerd bij de fabrikanten van de fietsonderdelen. Hierdoor ontstond een wachtlijst op fietsen bij de fietsverkopers. Dit probeerde Juwett Tweewielers zoveel mogelijk op te lossen door samen te werken met andere fietszaken. “Er is heel wat rondgebeld om elkaar zoveel mogelijk te helpen en zo de klanten tevreden te houden”, vertelt Richard

Hard werken
Voor de fietsenbranche was het hard werken de afgelopen maanden en nog steeds blijft het aanpoten. Naast de verkoop van fietsen en e-bikes hadden ze bij Juwett Tweewielers nauwelijks tijd voor de reparaties, maar door de inzet van iedereen is het toch gelukt. Dat de lockdown niet voor elke ondernemer positief uitgepakt heeft beseft Juwett zich heel goed. “Ik heb geluk dat ik in deze branche zit en het geluk dat we open mochten blijven”, vertelt hij. Zolang de winkels niet hoeven te sluiten bij een tweede corona-golf en er niemand van het personeel ziek wordt voorzien ze geen problemen en blijven ze zich inzetten om hun klanten tevreden te houden.

foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen