10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneAantal coronagevallen in Deurne gedaald; één ziekenhuisopname

Aantal coronagevallen in Deurne gedaald; één ziekenhuisopname

In Deurne zijn afgelopen week 302 coronagevallen vastgesteld. Dat zijn er minder dan de week daarvoor; toen ging het om 364 besmettingen.

Afgelopen week is één Deurnese coronapatiënt in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er zijn geen inwoners aan de gevolgen van het virus overleden.

Opnames in ziekenhuis en op ic gedaald
116.477 Nederlanders kregen afgelopen week een positieve testuitslag. Daarmee is het aantal besmettingen met 21 procent gedaald ten opzichte van de week daarvoor. “De omikronvariant baart ons zorgen”, aldus het RIVM.

Afgelopen week zijn er 1.878 personen met corona in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er 10 procent minder dan een week eerder. Ook op de ic is er sprake van een daling (4 procent minder instroom); daar werden afgelopen week 332 nieuwe coronapatiënten opgenomen.

Persconferentie
Dinsdagavond is er weer een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Vermoedelijk maken zij dan bekend dat de kerstvakantie voor basisscholen met een week wordt verlengd. De scholen zouden dan volgende week dus al dicht gaan. Ook wordt de avondlockdown waarschijnlijk verlengd tot en met vrijdag 14 januari.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen