18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneSint Jozefparochie viert 'Kerst in de Hei' 2021

Sint Jozefparochie viert ‘Kerst in de Hei’ 2021

De Sint Jozefparochie zet dit jaar weer in op een sfeervolle kerst. Voor de vierde keer wordt ‘Kerst in de Hei’ gehouden.

Liefhebbers kunnen vanaf vrijdag 17 december tot en met Driekoningen op 6 januari, dagelijks van 18.00-22.00 uur, genieten van verlichte kerststallen en -groepen. In de wijk zijn op ruim 50 locaties kerststallen te bewonderen, deels zelfgemaakt. Veel inwoners van de wijk hebben zich ingezet om een mooie sfeer te creëren.

Kijkdoos
Ook diverse organisaties nemen deel, zoals de Stichting Heilight Parade, Scouting St Jozef en SamenThuis. Eén van de vele highlights is de SintJozefkerk, die dagelijks tot 21.00 uur geopend is. Door glazen ruitjes kan vanuit het voorportaal in de kerk gekeken worden zoals in een grote ‘kerststal-kijkdoos’.

Alternatief
Ook dit jaar zullen de kerken tijdens de kerstdagen niet zo vol kunnen zitten als gebruikelijk. ‘Kerst in de Hei’ biedt een alternatief om, in de veiligheid van het eigen gezin of met een kleine groep, toch samen stil te staan bij het kerstverhaal. Naast het bekijken van de kerststallen is er ook een puzzel uitgezet: kerstballen met letters maken samen een woord. Verder worden er door de organisatie prijzen uitgereikt aan de mooiste stallen. Een plattegrond ,met daarop alle adressen, is gratis verkrijgbaar bij de Sint Jozefkerk, gemeenschapshuis Hofke van Marijke en Plus Bouwmans.

Foto’s: Kerst in de Hei 2020

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen