12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneAantal coronagevallen in Deurne stijgt weer

Aantal coronagevallen in Deurne stijgt weer

173 Deurnenaren zijn afgelopen week positief getest op het coronavirus. Vorige week waren er nog 159 coronagevallen. Voor het eerst sinds weken stijgt het aantal besmettingen weer.

Verder blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM dat er afgelopen week twee Deurnese coronapatiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er zijn geen inwoners aan de gevolgen van het virus overleden.

Landelijke daling
In heel Nederland zijn afgelopen week 84.398 coronagevallen vastgesteld. Daarmee is het aantal besmettingen met 11 procent gedaald ten opzichte van de week daarvoor.

Afgelopen week zijn er 1.063 personen met corona in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er 26 procent minder dan een week eerder. Ook op de ic is er sprake van een daling (25 procent minder instroom); daar werden afgelopen week 191 nieuwe coronapatiënten opgenomen.

Omikronvariant dominant
Volgens het RIVM is de nieuwe omikronvariant op dit moment dominant in Nederland. “De snellere verspreiding van deze variant zal de komende tijd tot extra besmettingen leiden, waardoor ook het aantal ziekenhuisopnames weer zal toenemen.”

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen