9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneAantal coronagevallen neemt opnieuw snel toe in regio; 46% stijging in gemeente...

Aantal coronagevallen neemt opnieuw snel toe in regio; 46% stijging in gemeente Deurne

Het aantal coronagevallen in de gemeente Deurne neemt sinds deze week weer snel toe. Vorige week werden er nog 24 nieuwe gevallen gemeld, deze week zijn er dat 35. Dat is een toename van 46%.

De stijging in Deurne valt nog mee in vergelijking met de omringende gemeenten. In Someren ging het aantal coronagevallen bijvoorbeeld omhoog met 184% van 19 naar 54 gevallen. In de gemeente Horst aan de Maas ging het aantal nieuwe gevallen deze week met 110% omhoog van 109 naar 229 en in Venray zijn de laatste zeven dagen 188 gemelde positieve testen tegenover 126 vorige week. In Helmond ging het aantal nieuw coronagevallen van 85 naar 122.

Ontlasten
Ondertussen wordt er druk gespeculeerd over de nieuwe maatregelen die het kabinet zal inzetten om een eventuele nieuwe corona-golf te voorkomen. Volgens demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, moet de politiek bereid zijn “maatregelen te nemen die de zorg ontlasten”.

Niet-gevaccineerden
Het is nog niet bekend om welke maatregelen het dan gaat. De Jonge liet weten niets te willen uitsluiten. Zo zou het ook mogelijk zijn dat bepaalde maatregelen alleen gaan gelden voor niet-gevaccineerden maar het OMT laat vandaag weten daar niets in te zien. Minister De Jonge gaf ook aan dat het coronavirus op dit moment vooral slachtoffers maakt onder niet-gevaccineerden:  “De epidemie is in toenemende mate een epidemie geworden van niet-gevaccineerde mensen die ook elkaar onderling het meest besmetten”.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen