11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneInwoners Deurne ontvangen valse e-mails uit naam van Mijn Overheid Deurne

Inwoners Deurne ontvangen valse e-mails uit naam van Mijn Overheid Deurne

Verschillende inwoners van de gemeente Deurne hebben een valse email ontvangen van Mijn Overheid Deurne. Het gaat om een zogenoemde ‘phishing mail’ waarmee criminelen proberen toegang te krijgen tot je bankrekening. Met de boodschap dat je geld terugkrijgt, proberen ze je over te halen om op de link in de mail te klikken.

De nep-mails hebben in de aanhef jouw naam staan en ook je bankrekening nummer klopt, waardoor sommige mensen denken dat het gaat om een echte email van Mijn Overheid Deurne. Als je klikt op de link kom je zo lijkt het, op de inlogpagina van jouw bank terecht maar in werkelijkheid kom je op een website van de criminelen waar ze je bankomgeving exact hebben nagebootst. Wanneer je hier je inloggegevens invult, kunnen de digitale dieven zien wat je hebt ingetoetst en kunnen ze toegang krijgen tot je internetbankieren.

Afzender
Het advies bij dit soort valse e-mails is om nooit te klikken op de link die er in staat. Kijk ook altijd goed naar wie eigenlijk de afzender is. Is het wel echt een email die afkomstig is van Mijn Overheid Deurne? In de meeste gevallen van de in Deurne verspreide ‘phishing mail’ eindigde bijvoorbeeld het mailadres van de afzender op @kpnplanet.nl. Een duidelijke aanwijzing dat de mail niet afkomstig is van Mijn Overheid.

De consumentenbond heeft een overzicht gemaakt van de verschillende vormen van digitale oplichtingtrucs en tips om te voorkomen dat je er slachtoffer van wordt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen