7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneAantal gevallen traditionele criminaliteit in Deurne onder landelijk gemiddelde

Aantal gevallen traditionele criminaliteit in Deurne onder landelijk gemiddelde

Het aantal gevallen van traditionele criminaliteit in 2023, zoals geweld, diefstal en inbraak, en vernielingen, ligt in Deurne met 23 misdrijven per 1.000 inwoners een stuk onder het landelijk gemiddelde van 29 gevallen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Veiligheidsmonitor 2023.

In onze regio zijn grote verschillen te zien per gemeente. Helmond heeft met 39 geregistreerde misdrijven per 1.000 inwoners het hoogste aantal, in Someren en Peel en Maas lag het aantal gevallen van traditionele criminaliteit het laagst met respectievelijk 17 en 15 misdrijven.

Uit de onderzoeksgegevens blijkt dat het aantal slachtoffers van traditionele criminaliteit in ons land vorig jaar na een jarenlange daling voor het eerst sinds 2021 weer is toegenomen. Ook voelden meer mensen zich onveilig dan twee jaar eerder.

De meeste gevallen van diefstal en inbraak, geweld of vernieling werden geteld in Amsterdam met 67 geregistreerde misdrijven per 1.000 inwoners. In de gemeente Tubbergen (Overijssel) was dit aantal het laagst in verhouding tot het aantal inwoners, namelijk 5 per 1.000 personen.

De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijkse enquête waarin de thema’s slachtofferschap van criminaliteit en veiligheidsbeleving centraal staan. In 2023 hebben ruim 180.000 Nederlanders van 15 jaar of ouder aan dit onderzoek deelgenomen.

Foto: politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen