9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneLaatste kans voor Einzelgängers; al bijna 100 aanmeldingen voor optocht in Griendtsveen

Laatste kans voor Einzelgängers; al bijna 100 aanmeldingen voor optocht in Griendtsveen

In totaal 111 eenlingen kunnen er deelnemen aan de Einzelgängeroptocht die dit jaar in Griendtsveen plaatsvindt op halfvastenzondag 10 maart. Nog een paar plaatsen zijn beschikbaar voor wie wil meelopen bij het evenement waar jaarlijks duizenden mensen vanuit heel Limburg en de rest van Nederland op afkomen.

Dat de negende editie van de Einzelgängeroptocht in Griendtsveen wordt gehouden, is niet alleen een grote eer voor het dorp, maar ook voor de leden van CS De Klotbultjes die voor de organisatie tekenen. “We zijn in volle voorbereiding om een evenement te organiseren wat nog nooit in deze gemeente is geweest. Vele carnavalsclubs uit de omgeving en vele relaties zijn uitgenodigd om met ons dit toetje van de carnaval mee te beleven”, melden de Klotbultjes.

De pomp
De route die de deelnemers zondag lopen, heeft als thema ‘Loop naar de pomp’ en start bij Herberg de Morgenstond. De stoet gaat dan via de Pastoor Hendriksstraat en Deurneseweg naar de finish bij de pomp aan de Apostelweg 5. De deelnemers worden rond 11.00 uur verwacht, de aanvang van de Einzelganger Optocht is om 13.00 uur. Om 16.10 uur vindt de prijsuitreiking plaats en de officiele overdracht van de Einzelgänger-vlag. Na afloop zijn er vanaf 16.30 tot 21.00 uur live muziekoptredens van Carnavalsband.nl, De Raad van 11 en Pruuf Mar. DJ Ruffess draait tot 22.00 uur en sluit het feest af.

De prestigieuze Einzelgängeroptocht wordt sinds 2015 elk jaar ergens in Limburg gehouden jaarlijks tijdens Halfvasten. Eerder vond het evenement plaats in Rimburg (2x), Mechelen, Kessel-Eik, Geijsteren, Klimmen. In 2021 werd een Einzelgänger-estaffete gehouden door heel de provincie Limburg.

Beloning
Vorig jaar werd na afloop van de Einzelgängeroptocht in het Zuid-Limburgse Wijlre door wethouder Eric Beurskens van de gemeente Horst aan de Maas bekendgemaakt dat de organisatie voor 2024 officieel werd overgedragen aan De Klotbultjes uit Griendtsveen. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de tocht via dit inschrijfformulier. Meer informatie kun je opvragen door een email te sturen naar info@deklotbultjes.nl.

Toeschouwers wordt aangeraden om zoveel mogelijk met de fiets te komen in verband met de beschikbare parkeerruimte. Verkeer vanaf de Middenpeelweg (N277) over de Griendtsveenseweg krijgt aanwijzingen van verkeersregelaars ter plekke. Verkeer uit Deurne wordt gewaarschuwd dat de Deurneseweg vanaf Helenaveenseweg is afgesloten.

Verder rijden er bussen voor wie de auto wil parkeren buiten het dorp. Vanuit Deurne: bushalte op de hoek Griendtsveensweg/De Halte, parkeren op ‘De Halte’. Vanuit America: bushalte op de hoek Lavendellaan/Grauwveenweg, parkeren op Grauwveenweg 6.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen