8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- Deurne'Aantal rechtszaken Deurne moet omlaag'

‘Aantal rechtszaken Deurne moet omlaag’

De Deurnese politiek vindt dat Deurne te vaak voor de rechter moet verschijnen.  Er zouden sneller oplossingen moeten komen om het aantal juridische conflicten te verminderen. 

“Je hoeft de krant maar open te slaan en de gemeente is weer in een volgende rechtszaak beland”, citeert het Eindhovens Dagblad Leo Cuijpers van het CDA. Het loopt uit de hand, vonden meerdere partijen dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. De raad gaf aan zo snel mogelijk op zoek te willen naar methodes waarmee de kans op processen en ontevredenheid van inwoners kleiner wordt.

Aanleiding van de discussie waren twee onderwerpen die eerder op de avond de gemoederen flink bezighielden, aldus de lokale krant. Onderwerp nummer één is het conflict aan de Hazeldonksedreef. Deze burenruzie loopt al twintig jaar. Onderwerp nummer twee is het vaststellen van het bestemmingsplan van de Langstraat 97. Hierbij diende groenondernemer Panhuijzen een plan in voor de bouw van twee panden, dat door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Na de bouw bleek het gebouwde af te wijken van het geplande.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen