19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneAcrogym-turnsters KDO Deurne naar Nederlands Kampioenschap in Ahoy Rotterdam

Acrogym-turnsters KDO Deurne naar Nederlands Kampioenschap in Ahoy Rotterdam

De acrogym-teams van KDO Deurne hebben afgelopen weekend in het Groningse Leek mooie prestaties neergezet bij de eerste van de drie plaatsingswedstrijden plaats voor het NK acrogym.

Evi, Jaidy en Lise wisten met twee sterke oefeningen een totaalscore van 47,060 te behalen. Dit leverde niet alleen een mooie bronzen medaille op, maar ook meteen directe plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap in juni in Ahoy in Rotterdam.

Het andere trio van KDO Deurne kwam ook uit in de één na hoogste categorie (B), wat inhoudt dat tijdens één van de plaatsingswedstrijden aan de kwalificatie-eis van 46,00 punten voldaan moet worden. Met twee nette foutloze oefeningen scoorden Laura, Imke en Aukje 44,840 punten.

Genoeg voor een mooie zevende plaats, maar helaas nog net niet voldoende voor NK-kwalificatie. De meiden startten met een keurige tempo oefening, helaas viel het punt tegen. In de balans oefening zaten wat kleine foutjes waardoor dit KDO-trio de limiet voor het NK nog wist te behalen. Op 22 april hebben ze nog een kans.

Foto: KDO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen