12.9 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneDeurnese motorcrosser Dex van den Broek (12) grijpt net mis op podiumplaats...

Deurnese motorcrosser Dex van den Broek (12) grijpt net mis op podiumplaats bij Dutch Masters in Harfsen

De 12-jarige Dex van den Broek uit Deurne heeft afgelopen weekend in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen net misgegrepen op een podiumplek en eindigde als vierde in het dagklassement.

Van den Broek reed in de eerste manche lang op een tweede plaats en werd hierin op een sterke derde plaats afgevlagd. In de tweede manche verloor hij in de eerste bocht veel tijd omdat hij een gevallen rijder moest ontwijken. Vanuit de achterhoede kwam hij toen terug naar een zesde plaats. Hiermee kwam hij net een punt tekort om op het podium te mogen plaatsnemen.

Bosrijk circuit
Het circuit van Harfsen is een mooi bosrijk circuit en doordat de weergoden de rijders goed gezind waren, lag de baan er op een paar drassige punten na, goed bij. Voor Dex was het circuit van Harfsen volledig nieuw maar hij had zich goed voorbereid en was er klaar voor. Mede door een nog matige conditie door eerder opgelopen virusinfecties waren beide manches in de slotfase zwaar.

Snelste tijd
Gedreven ging Dex het circuit op om te gaan trainen. In de vrije training nam hij het circuit goed in zich op maar had ook al een goede snelheid in handen want hij wist de snelste tijd neer te zetten. Dit zette hij door in de tijdtraining waarin hij de tweede tijd op de klok wist te zetten.

Zware manche
In de eerste manche pakte Dex een hele goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Lang wist de jonge motorcrosser goed stand te houden op een tweede plaats maar in het midden van de wedstrijd moest hij toch een plaats prijsgeven en viel terug naar een derde plaats. Op dat moment had hij een groot gat op de vierde man waardoor Dex in de rest van de manche onbedreigd naar de derde plaats kon rijden. Ondanks deze mooie derde plaats, was het een zware manche voor Dex en begonnen de laatste drie ronden zeker te tellen op zijn conditie.

Slippende start
Bij de start van de tweede manche kwam Dex slippend van de startplaat af en verloor daardoor wat effectieve meters op het startterrein. Ondanks dit had hij bij het ingaan van de eerste bocht toch de aansluiting bij de kopgroep maar stuitte hier op een gevallen rijder. Dit koste hem veel tijd waardoor hij pas op een van de laatste plaatsen aan de wedstrijd kon beginnen.

Conditie
Tijdens de eerste ronde wist hij al veel plaatsen goed te maken en kwam op een achtste plaats voorbij start/finish. In de vier ronden die daar op volgden kon Dex zich opwerken naar een zesde plaats en begon het gat tot aan de vijfde man te dichten. Ondanks dat hij nog een snellere ronde reed, kon hij het gat niet gedicht krijgen en daarnaast kwam Dex de man met de hamer tegen en speelde zijn conditie hem te veel parten. Dex moest de versnelling loslaten en kreeg meer verval. Moegestreden kwam hij uiteindelijk als zesde over de finish.

Indrukwekkende start
Met een derde en zesde plaats in de manches, eindigt Dex op een vierde plaats in het dagklassement en heeft hiermee een indrukwekkende start gemaakt in de Dutch Masters of Motocross. De volgende wedstrijd van dit kampioenschap staat op 23 april gepland in Markelo maar voor het zover is staat eerst dit weekend de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 85 Harfsen:

  1. Dani Heitink 47 Pnt
  2. Jarne Bervoets 47 Pnt
  3. Dex Kooiker 36 Pnt
  4. Dex van den Broek 35 Pnt
  5. Jekabs Hudolejs 24 Pnt

Foto: Team Dex van den Broek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen