16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneActief erop uit in de natuur met Moederdag tijdens voorjaarswandeling en trailrun...

Actief erop uit in de natuur met Moederdag tijdens voorjaarswandeling en trailrun van AV-LGD

Voor wie op zoek is naar een actief uitje voor het hele gezin op Moederdag houdt Atletiek Vereniging Lopersgroep Deurne (AV-LGD) twee sportieve evenementen op zondag 12 mei. “Een gevarieerde, leerzame en ontspannen wandeltocht en trailrun in de natuur”, aldus de organisatie.

De kortste route van 5 kilometer blijft in het Zandbos, waarbij de wandelaars de natuur dichtbij huis kunnen ontdekken met als middelpunt het Buntven. In de oeverzones van de waterplas groeien moerasplanten zoals veenpluis, moeraswolfsklauw en het vleesetende plantje de kleine zonnedauw.

Dit jaar gaan de langere routes door de natuur via Groot Bruggen naar Bakel en Milheeze. Het eerste rustpunt voor de wandelaars van de 30- en 40-kilometerroute is bij de handboogvereniging Stichting Willibrordus Milheeze. De wandeling gaat daarna verder naar Nederheide. Dit gebied heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een afwisselend bos en een stukje nieuwe natuur aan de rand van het zandwinningsgebied waar de Bakelse Plassen zijn ontstaan.

Poelen
Ook hier kunnen de deelnemers de veelzijdige kant van de lokale natuur ervaren met de vele dopheide en struikheide die er voorkomen. Verder liggen in dit gebied een aantal poelen die speciaal gemaakt zijn voor kikkers, padden en salamanders. Midden tussen de plassen staat een vogelkijkhut van waaruit de grote hoeveelheid aanwezige oeverzwaluwen te zien zijn.

Bij Landgoed Bakel komen de routes van 15 en 20 kilometer samen bij het rustpunt restaurant De Mert in het verpleeghuis Sint Jozefsheil van De Zorgboog. Net buiten de kom van Bakel ligt het volgende rustpunt voor de 40 kilometer-wandelaars en trailrunners: het koffiehuis ‘Buitenuit’. De laatste pauze is bij Green Valley Estate.

Afstanden
Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden van 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. Vroege vogels kunnen al starten vanaf 07.30 uur. Inschrijven voor de 30 en 40 kilometer kan tot uiterlijk 10.00 uur. Voor de 15 en 20 kilometer kunnen mensen zich inschrijven tot 12.00 uur. Voor de kortste afstanden van 5 en 10 kilometer, is aanmelding  mogelijk tot 14.00 uur. Het start- en eindpunt is de Bosschuur in het Zandbos in Deurne. 

Het inschrijfgeld voor de wandeltocht op zondag 12 mei bedraagt voor niet-leden 4 euro. Leden van AV-LGD en van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) krijgen 1 euro korting. Kinderen tot 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis meelopen. Honden zijn welkom bij de wandelingen, mits aangelijnd. De routes zijn voorzien van pijlen en linten, maar de deelnemers krijgen ook een uitgebreide routebeschrijving.

Foto: AV-LGD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen