16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneLaatste loodjes voor Timo en Laila in ’t Pandje: ‘Voelt heel dubbel,...

Laatste loodjes voor Timo en Laila in ’t Pandje: ‘Voelt heel dubbel, maar het is mooi geweest’

Voor muziek, gezelligheid en een drankje komen mensen in Deurne al 22 jaar lang naar de horecazaak van Timo en Laila Maas in de Molenstraat. In hun Café ’t Pandje namen ze afgelopen weekend afscheid als uitbaters tijdens twee emotionele maar toch vrolijke laatste dagen. Na 22 jaar draagt het stel de horecagelegenheid over aan Michel Wilbers en Rob Jacobs.

Vrienden, familie, collega’s en natuurlijk de vaste klanten van Café ’t Pandje kwamen bij elkaar om nog één keer met Timo en Laila te proosten op de mooie tijden die ze samen hebben beleefd. “Het was fantastisch! Echt super druk, ook donderdag en vrijdag al. Met Koningsdag was het zoals te verwachten ook volle bak en zondag was helemaal een gekkenhuis”, zegt Timo Maas.

Zangpartij
Voor het afscheidsfeest kwam tonprater Hans Verbaarschot langs, maar zorgde Timo zelf ook nog voor muzikaal entertainment: “De vaste gasten weten wel dat een zangpartij van mij en Patrick er gewoon bij hoort. Op zo’n avond mogen Buona Sera en Una Paloma Blanca echt niet ontbreken in ’t Pandje.”

Voor Timo en zijn vrouw Laila was dit laatste weekend een mooie afsluiting van een tijdperk. “Je mag best weten dat er flink wat traantjes weggepinkt zijn. Het voelt gewoon heel dubbel. Je weet dat het de verstandige keuze is gezien mijn leeftijd en de Parkinson die ik heb. Aan de andere kant is het toch ‘je kindje’. Je hebt er 22 jaar lang je ziel en zaligheid ingestoken in zo’n zaak en hebt er mooie en droevige dingen beleefd. Het is voor ons een heel groot onderdeel van ons leven geweest en dat zal het ook altijd blijven”, legt Maas uit.

Nog druk bezig
Achter de geraniums zitten, is er voor Timo voorlopig niet bij. “We zijn nog druk bezig met dingen regelen voor de overname door Michel en Rob. Daar komt nog heel wat bij kijken, dus voorlopig heb ik nog genoeg om bezig te blijven. Wat ik ga doen als het allemaal wat rustiger wordt, weet ik nog niet. In elk geval zo nu en dan een pilsje drinken in ’t Pandje, alleen hoef ik ‘em dan zelf niet meer te tappen”, lacht Timo Maas.

Ook is de oud-uitbater van het café alweer bezig met het organiseren van een reünie. Niet van Café ’t Pandje, maar van de zaak waar hij daarvoor werkzaam was. “We zijn een feest voor oud-bezoekers en -werknemers van Café De Mert aan het voorbereiden. Ze hebben mij als oud-bedrijfsleider van die zaak gevraagd om dat op poten te zetten en dat zag ik natuurlijk meteen zitten”, aldus Maas.

De Mert
Voor Timo en zijn vrouw Laila is hun avontuur eigenlijk begonnen in Café De Mert aan de Markt in Deurne. “Daar ben ik van 1990 tot 2001 bedrijfsleider geweest en Laila werkte achter de bar. Van het één kwam het ander en uiteindelijk kregen we verkering.”

Bij De Mert leerden Timo en Laila veel van eigenaren Henk en Annie van der Steijn over het runnen van een horecazaak: “Daar ben ik hen nog steeds heel dankbaar voor. Bij Henk en Annie heb ik ‘in de keuken’ mee kunnen kijken, daar heb ik ontzettend veel van geleerd. De kennis en ervaring die ik en mijn vrouw daar hebben opgedaan, heeft ons toen ook enthousiast gemaakt over zelf een eigen zaak openen. “Toen Henk op een gegeven moment met het aanbod kwam om de zaak over te nemen, was dat echt een unicum. In die tijd kwam er eigenlijk nooit een pand vrij in het centrum”, vertelt Maas.

Mooie tijden
In 2001 startten de twee met ’t Pandje in de Molenstraat en maakten Timo en Laila een vliegende start: “De eerste jaren was het echt een gekkenhuis met vier man tegelijk achter de bar en de tent zat stampvol. Er zijn toen heel wat oud-klanten van De Mert en vrienden van ons meeverhuisd naar de Molenstraat. Dat waren mooie tijden.”

Afgelopen weekend werden al die goede herinneringen nog eens opgehaald: “Van echt gras dat we in het café binnen hadden gelegd tijdens het EK tot talloze feestjes, optredens van bandjes, doopfeestjes, carnavalsvieringen en kermissen met als hoogtepunt De vrienden van Timo Live”, zegt Maas.

Niet altijd feest
Hij vertelt dat het niet altijd feest is en je als uitbater van een café ook te maken krijgt met minder leuke dingen: “In de tijd hebben we ook veel trouwe klanten verloren die zijn overleden. In veel gevallen hebben we ook de koffietafel bij ons in het café verzorgd. Maar gelukkig kan ik zeggen dat we in de 22 jaar meer hebben gelachen dan gehuild.”

Dat Timo en Laila dit hoofdstuk nu met een goed gevoel kunnen afsluiten, heeft veel te maken met hun opvolgers: “Natuurlijk doet het pijn, maar de wetenschap dat Michel en Rob ’t Pandje overnemen, geeft ons een goed gevoel. Het waren al vaste klanten van het café, dus zij snappen heel goed wat zo’n zaak nodig heeft voor de toekomst. Café ’t Pandje blijft ook in de vernieuwde versie gewoon dat vertrouwde adres voor feest, muziek, sport en gezelligheid; we wisselen alleen van plek. Michel en Rob voortaan achter de bar en Laila en ik aan de bar met een potje bier.”

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen