5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneActiegroep Stop de Stank breidt zich landelijk uit

Actiegroep Stop de Stank breidt zich landelijk uit

Actiegroep Stop de Stank bestrijdt nu – in 2018 – naast stankoverlast ook andere negatieve gevolgen van de intensieve veehouderij; ook verzet tegen gezondheidsrisico’s en vergiftiging van het milieu staan op hun actieagenda. “Stopdestank is inmiddels een begrip en bekend bij veel organisaties, politici en landelijke media. Daarom veranderen we onze naam niet,” zo laat de milieuclub weten in hun nieuwsbrief.

Vereniging Stopdestank Deurne werd opgericht in januari 2011. “Het was najaar 2010. Het stonk in Deurne en mensen die klaagden, vonden geen gehoor bij de gemeente,” zo schrijft de actiegroep in hun ledenbrief (pdf). Dat was de aanleiding voor de oprichting van Vereniging Stopdestank Deurne.

Veehouderij
De vereniging informeert de inwoners, ondersteunt hen als ze daarom vragen en spreekt de volksvertegenwoordigers aan. “Soms bij de gemeenteraad van Deurne, soms bij Gedeputeerde Staten in ’s-Hertogenbosch en soms in Den Haag. We zijn nu bijna 8 jaar verder. Niet alleen de gemeenteraad maar ook Provinciale Staten en de Tweede Kamer bepalen de spelregels van de intensieve veehouderij. Daarom werkt Stopdestank samen met andere groepen uit Brabant en soms van daarbuiten. Samen trekken we op naar Den Bosch en Den Haag.”

Leden werven
De actiegroep schrijft dat het niet eenvoudig is om actie te voeren tegen de intensieve veehouderij. “Het gaat om geld en macht. Geld hebben we niet; macht hebben we alleen als we met velen zijn en als we samenwerken.” De actievoerders willen daarom dat meer mensen zich aansluiten en lid worden voor een tientje per jaar.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen