-2.5 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneAfgelopen jaar meer boetes uitgedeeld voor rijden onder invloed in Deurne

Afgelopen jaar meer boetes uitgedeeld voor rijden onder invloed in Deurne

Vorig jaar zijn 55 Deurnenaren betrapt op rijden onder invloed. In vergelijking met 2021 zijn er afgelopen jaar in Deurne 10 boetes meer uitgedeeld. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer.nl op basis van de meest recente politiecijfers.

Deurne valt daarmee positief op en loopt ver achter op veel andere gemeenten in de regio en provincie. Procentueel gezien, werden er in Deurne 2,0 bestuurders per 1.000 inwoners met een glaasje te veel op achter het stuur aangetroffen. Dat percentage ligt bijvoorbeeld met 4,1 overtredingen per 1.000 inwoners in Venray een stuk hoger. Ook in de gemeenten Asten met 3,1 en Helmond met 3,0 gevallen van rijden onder invloed per 1.000 inwoners, is het aantal een stuk hoger dan in onze gemeente.

Bron: Independer

Maashorst
In Noord-Brabant werden vorig jaar per 1.000 inwoners gemiddeld 2,6 bekeuringen uitgedeeld voor rijden onder invloed. Provinciale koploper is Maashorst, in deze gemeente ging het per 1.000 inwoners zelfs om 7,4 bekeuringen. Ook in Eindhoven (3,8), Eersel en Oosterhout (beide 3,6) worden naar verhouding veel weggebruikers betrapt voor rijden onder invloed van drank, drugs of bepaalde medicijnen.

Niet eerder zo hoog
Het aantal bekeuringen dat in 2022 in Noord-Brabant werd uitgedeeld voor rijden onder invloed is flink toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor. De stijging was in onze provincie veel sterker dan de gemiddelde landelijke toename van 34,1 procent. In de cijfers die tot 2010 teruggaan was het aantal boetes voor rijden onder invloed in Noord-Brabant niet eerder zo hoog.

Sterkste stijging
In de provincie was Den Bosch afgelopen jaar koploper als het gaat om stijging van het absolute aantal boetes voor rijden onder invloed. Daar werden 425 bestuurders in 2022 op de bon geslingerd; 240 meer dan een jaar eerder. Eindhoven staat op de tweede plek met een toename van 220 bekeuringen, gevolgd door Maashorst (+195), Breda (+165) en Tilburg (+155). In negen Brabantse gemeenten werden vorig jaar juist minder verkeersdeelnemers betrapt op rijden onder invloed. De grootste daling was te zien in Bergen op Zoom en Valkenswaard (beide -20).

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen