8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneBewoners Aaltje Reddingiusstraat willen ook op zondag afsluiting centrum Deurne voor gemotoriseerd...

Bewoners Aaltje Reddingiusstraat willen ook op zondag afsluiting centrum Deurne voor gemotoriseerd verkeer

Als het aan de bewoners van de Aaltje Reddingiusstraat ligt, worden de elektrische verzinkbare paaltjes die het centrum van Deurne afsluiten voor gemotoriseerd doorgaand verkeer, voortaan ook op zondag omhoog gezet.

De gemeente meldt dat er parkeeroverlast wordt ervaren door bewoners van onder andere de Aaltje Reddingiusstraat en het Martinetplein. Ondanks het parkeerverbod worden er auto’s geparkeerd in het voetgangersgebied wanneer de paaltjes omlaag zijn. Dit zou schade veroorzaken aan de sierbestrating en ook op andere manieren overlast veroorzaken.

Positief
Na het verzoek van de bewoners is er overleg geweest tussen verschillende partijen waaronder de politie, Centrummanagement, de Klankbordgroep Centrum en de Beleidsontwikkelaar economische zaken (centrum) van de gemeente. Alle partijen reageerden positief op het voorstel om de zondag toe te voegen aan de dagen en tijden waarin het centrum van 11.00 uur tot 06.00 uur is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Door de verandering zal de tekst van een aantal verkeersonderborden moeten worden aangepast. Hulpdiensten en ontheffing-houders zoals bewoners en ondernemers blijven wel ten alle tijden toegang houden tot het voetgangersgebied.

Foto: RHO Adviseurs

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen