9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneAgnes Killaars-Olders ontvangt Penning van Verdienste van gemeente Deurne

Agnes Killaars-Olders ontvangt Penning van Verdienste van gemeente Deurne

Al 25 jaar zet Agnes Killaars-Olders zich in voor de Zonnebloem Deurne. Daarom ontving zij donderdagochtend de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne. De onderscheiding werd tijdens de jaarvergadering van de Zonnebloem in zaal de Zwaan in Deurne-Zeilberg aan haar uitgereikt door locoburgemeester Helm Verhees.

In de jaren dat Agnes actief is bij de lokale afdeling van de Zonnebloem heeft zij zich voor veel mensen en op verschillende manieren ingezet; van de verkoop van loten en bloemen tot het bemannen van een stand. Daarnaast was Killaars-Olders actief als vrijwilligster bij bejaardenhuis De Nieuwe Erve in Liessel en bij Museum De Wieger in Deurne. Ook in Neerkant was Agnes betrokken bij meerdere verenigingen en was ze veertig jaar lid van de tennisclub en het kerkkoor.

De Penning van Verdienste van de gemeente Deurne is een gemeentelijke onderscheiding, die wordt uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Deurnese gemeenschap. Op de bronzen legpenning is aan de voorzijde het wapen van de gemeente Deurne afgebeeld. Naast de penning ontvangt de gedecoreerde ook een oorkonde en draagspeld.

Zonnebloem Deurne is een afdeling van de landelijke Zonnebloem die alle kerkdorpen van de gemeente Deurne vertegenwoordigt . De organisatie zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking die daardoor mogelijk in een isolement raken. Dit werk wordt gedaan door 90 vrijwilligers voor 200 gasten.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen