11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneAhmad uit Deurne vluchtte zelf voor oorlog en geeft nu onderdak aan...

Ahmad uit Deurne vluchtte zelf voor oorlog en geeft nu onderdak aan Oekraïense vluchtelingen in zijn huis

Hij weet zelf als geen ander hoe het is om huis en haard achter te moeten laten vanwege een oorlog in je geboorteland. Ahmad Al Fares kwam zeven jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland om het geweld in zijn land te ontvluchten. Hij wil Oekraïense vluchtelingen nu een onderdak bieden in zijn huis in Deurne.

Ahmad woont samen met zijn vrouw Manar en drie kinderen in een niet al te groot huis maar hij wil graag vluchtelingen in zijn woning opnemen. “Het is maar klein hier maar ik heb drie slaapkamers dus zeker twee personen moet ik wel kunnen herbergen”, zegt Ahmad. “Ik kan bijvoorbeeld zelf beneden slapen met één van de kinderen. Boven hebben we drie slaapkamers waar in één van de kamers dan Oekraïense vluchtelingen terecht kunnen.”

Dictatuur
Zelf kwam Ahmad met zijn gezin na een vlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië via Turkije en Italië uiteindelijk in Nederland terecht. Hij weet hoe het is om in een land te leven waar oorlog en dictatuur regeren. “Dat is echt een moeilijke tijd, dat heb ik in mijn land gemerkt met ISIS en president Bashar al Assad. Ik heb altijd een grote mond gehad, vonden ze in mijn thuisland. Ik maakte kritische opmerkingen over waarom er geen goed ziekenhuis was en geen goede scholen en waarom er bijvoorbeeld veel belasting werd geheven. Dat werd door de politie en overheid niet bepaald gewaardeerd”, vertelt Ahmad Al Fares.

Niet slapen van angst
Hij zet nu zijn deur open voor Oekraïense vluchtelingen uit medeleven en omdat hij zich herkent in hun situatie, legt Ahmad uit: “We hebben in Syrië geleden onder de oorlog en we hebben hulp gevonden in Nederland. We weten wat het betekent om dagenlang niet te kunnen slapen van angst. Alles wat van ons in ons land is, is weg vanwege de oorlog. Ik hoop een Oekraïense familie te vinden die ik kan helpen.”

Foto: Facebook Ahmad El Fares

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen