16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneAlle soorten vrachtwagens bij elkaar op Chauffeursdag Milheeze; van miniatuurversies tot echte...

Alle soorten vrachtwagens bij elkaar op Chauffeursdag Milheeze; van miniatuurversies tot echte bakbeesten

Liefhebbers van alle soorten vrachtwagens konden zondag van 10.00 tot 17.00 uur hun ogen uitkijken tijdens de Chauffeursdag van De Peeltruckers in Milheeze. Op het terrein bij Oliehandel Van Kessel stonden tientallen vrachtwagens opgesteld; van kleine miniatuurversies tot de echte grote bakbeesten. Net als de leeftijd van de bezoekers, liep ook die van de vrachtwagens uiteen van jong tot oud.

Niet alleen de bekende Europese merken, zoals DAF, Scania, Volvo en MAN waren goed vertegenwoordigd, ook de indrukwekkende Amerikaanse trucks van de merken Peterbilt, Kenworth en Freightliner konden worden bekeken bij de Chauffeursdag.

Er werden op het terrein aan de Milheesestraat ook diverse demonstraties gegeven van bijvoorbeeld hoe je zuinig kunt rijden. De brandweer liet zien hoe zij in actie komen bij onder meer verkeersongevallen. De allerkleinste bezoekers konden zich ondertussen vermaken in de draaimolen en zandbak.

Het evenement wordt jaarlijks gehouden door De Peeltruckers. De vereniging van vrachtwagenenthousiastelingen bestaat al sinds januari 1998 en heeft op dit moment zo’n 70 leden. Naast de Chauffeursdag organiseert de club nog verschillende andere activiteiten, zoals een fietstocht en oriëntatierit. Ook wordt elk jaar met alle leden het Truckstar Festival in Assen bezocht.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen