17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneGeen grote kermis in Zeilberg maar wel eentje voor de kleintjes

Geen grote kermis in Zeilberg maar wel eentje voor de kleintjes

De echte grote kermis in de Zeilberg mag dan niet doorgaan maar voor kinderen komt er zaterdag 31 juli wel een kleine versie. De gemeente zette vorige week een streep door de kermis in de Zeilberg omdat het evenement niet volgens de huidige coronaregels op een veilige en verantwoorde manier zou kunnen plaatsvinden op het Kerkplein.

Heel erg jammer vindt het CDA-Deurne, vooral voor de kinderen in de Zeilberg die al zo lang uitkeken naar deze feestelijke gebeurtenis. “Wij vingen van verschillende kanten berichten op over teleurgestelde kinderen en ouders. Daarom hebben we het initiatief genomen om te kijken of we toch iets konden organiseren op een verantwoorde manier en binnen de coronaregels”, vertelt Benny Munsters van het CDA.

Draaimolen
Hoewel het een kermis wordt in een kleine opzet, zullen er echte attracties te vinden zijn voor de kids. Munsters legt uit: “Er staat zaterdag een draaimolen, een luchtkussen, een voetbalspel en je kunt blikgooien en eendjes vissen. Op deze manier kunnen we de kinderen toch nog het echte kermisgevoel geven dit jaar.”

Coronaregels
De opzet van de kermis is helemaal volgens de coronaregels en zal buiten plaatsvinden op een privéterrein aan de Blasiusstraat. “Op deze manier hebben we volledig controle over hoe de kermis verloopt en kunnen we goed toezien opdat de regels door iedereen worden nageleefd. De Zeilbergse horeca heeft voor stoelen gezorgd zodat we de ouders een vaste zitplaats kunnen geven”, vertelt Munsters enthousiast. Ook Agrarisch Zeilberg en de Dorpsraad werken mee aan de kermis voor de kleintjes.

Onder de noemer ‘Wanne Kermis’ kunnen de kinderen aanstaande zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur aan de Blasiusstraat 8 in de Zeilberg terecht voor de kinderkermis.

‘Grote aantrekkingskracht’
De traditionele kermis in de Zeilberg stond gepland voor 31 juli tot en met 3 augustus. “Zeilberg kermis kent een grote aantrekkingskracht, door met name de combinatie van kermis en horeca. Vanwege de anderhalvemetersamenleving is er op dit moment bij de horecagelegenheden slechts plek voor enkele honderden bezoekers”, liet de gemeente weten over de afgelasting.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen