8.4 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneOpnieuw geen kermis Zeilberg; niet veilig en verantwoord volgens gemeente

Opnieuw geen kermis Zeilberg; niet veilig en verantwoord volgens gemeente

De kermis in de Zeilberg zal dit jaar opnieuw niet doorgaan. De gemeente heeft na overleg met horecaondernemers, politie en buro De Kermisgids besloten dat het evenement niet op een veilige en verantwoorde manier volgens de coronaregels kan plaatsvinden.

Na de kermis in Neerkant die wel door mocht gaan, was de hoop dat die in de Zeilberg van 31 juli tot en met 3 augustus op het Kerkplein ook zou kunnen doorgaan maar de gemeente geeft nu aan: “Zeilberg kermis kent een grote aantrekkingskracht, door met name de combinatie van kermis en horeca. Vanwege de anderhalvemetersamenleving is er op dit moment bij de horecagelegenheden slechts plek voor enkele honderden bezoekers.”

Ook is er vrees voor verstoring van de openbare orde op het kermisterrein en bij een te grote toeloop van publiek kunnen bezoekers onvoldoende afstand houden. De veiligheid en gezondheid van mensen komt daar volgens de gemeente mee in het geding. “Een alternatieve plek voor de kermis was niet beschikbaar. Daarop is in samenspraak met partijen besloten om deze kermis af te gelasten”, laat de gemeente op haar website weten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen