9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneAlternatieve therapeuten uit de Peel weten elkaar te vinden bij netwerkbijeenkomsten

Alternatieve therapeuten uit de Peel weten elkaar te vinden bij netwerkbijeenkomsten

Toen Esther Brounen de eerste keer haar netwerkbijeenkomst hield voor alternatieve therapeuten uit de regio, was het afwachten of er wel animo voor zou zijn. Ondertussen is na twee succesvolle edities wel duidelijk, dat er net als bij Esther zelf ook bij andere therapeuten behoefte is aan momenten waarbij ze kunnen overleggen, sparren en samenwerken. Woensdag 17 januari vindt de inmiddels derde editie plaats.

“Deze netwerkbijeenkomst is vorig jaar in het leven geroepen door mij omdat ik contact met collega’s in mijn praktijk miste”, legt Brounen uit. Ze heeft zelf een praktijk aan huis in de St. Jozefparochie in Deurne waar ze Guasha-behandelingen geeft. Hoewel haar dat goed bevalt, blijkt volgens haar wel dat je als zelfstandig therapeut dan erg in een eigen ‘bubble’ komt te zitten: “Ik voelde me een beetje eenzaam in mijn vakgebied.”

Behoefte
De eerste twee bijeenkomsten die ze organiseerde, stonden voornamelijk in het teken van de vraag of er bij anderen in het complementaire, alternatieve- en holistische vakgebied behoefte is aan contact, samenwerking en kennismaking. Na een opkomst van ruim 40 personen uit Deurne en omstreken bleek dit duidelijk het geval. Brounen wil bij de derde bijeenkomst in januari inventariseren hoe ze met de groep verdergaan: “Gaan we die formaliseren? Of is er meer behoefte aan vrijblijvendheid.”

Festival
Daarnaast wil de Deurnese therapeute in het voorjaar een festival houden waarbij de deelnemers zich kunnen presenteren aan geïnteresseerden. “In de praktijk vind men een therapeut in de complementaire zorg vooralsnog via mond- op mondreclame. Tijdens het festival maken de geïnteresseerden met de therapeuten achter het vak, maar ook met het vak zelf door middel van bijvoorbeeld een mini-behandeling”, legt Esther uit.

De verschillende therapeuten hebben elkaar door de bijeenkomsten al aardig leren kennen. “Door persoonlijk contact, een interventie-WhatsAppgroep, maar ook door workshops voor- en door collega’s en het behandelen van elkaar met gesloten knip”, vertelt Brounen. Omdat de groep steeds groter wordt en dus ook de werkzaamheden toenemen, komen er in de toekomst een aantal personen bij die Esther kunnen ondersteunen bij het samen verder laten groeien van de netwerkgroep.

De bijeenkomst ‘Alternatief Verbinden’ vindt op woensdag 17 januari plaats bij Natuurpoort De Peel aan het Leegveld 8A in Deurne en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Voor meer informatie kun je een email sturen naar info@guashapraktijkdeurne.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen