20.6 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneRokers kunnen in regio Deurne op steeds minder plekken terecht voor tabaksproducten

Rokers kunnen in regio Deurne op steeds minder plekken terecht voor tabaksproducten

Verstokte rokers in Deurne en omgeving kunnen sinds begin deze week op een stuk minder plekken terecht voor hun sigaretten of shag. Supermarkten van Albert Heijn verkopen voortaan geen tabaksproducten meer. Daarmee lopen deze winkels vooruit op het beleid van de overheid, waarin is bepaald dat de verkoop van sigaretten, shag, e-sigaretten en vapes bij supermarkten vanaf 1 juli verboden is.

De franchise-ondernemers die werken volgens de Albert Heijn-formule, zoals de vernieuwde winkels van Jan Linders, mogen zelf bepalen of ze nog tabak en aanverwante producten verkopen tot de wettelijk vastgelegde datum of niet.

Gezonde leefstijl
Albert Heijn stopt een half jaar eerder met de verkoop vanuit hun missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken voor iedereen’. Zo wil de supermarktketen een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving en mensen helpen met een gezonde leefstijl.

De verwachting is dat kinderen die rookvrij opgroeien, zelf niet gaan roken. Uiteindelijk moet op deze manier een rookvrije generatie ontstaan; de ambitie van de overheid is dat die er in 2035 is. Rookvrij betekent ook zonder nieuwe vormen van ‘roken’, zoals het gebruik van e-sigaretten en vapes.

Daarom wordt er komende tijd meer promotie gemaakt voor verschillende manieren om te stoppen met roken; met hulp of alleen. Je kunt je huisarts om advies vragen of kijk op ikstopnu.nl. Meer informatie vind je ook op de website van De Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF en het Longfonds.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen