12.4 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneAlternatieve therapeuten uit regio Deurne vinden elkaar bij eigen ‘ondernemerscafé’

Alternatieve therapeuten uit regio Deurne vinden elkaar bij eigen ‘ondernemerscafé’

‘Een ondernemerscafé, maar dan anders’, zo omschrijft initiatiefneemster Esther Brounen de eerst netwerkbijeenkomst voor alternatief- en holistisch geneeskundigen. Vorige week donderdag kwamen een kleine veertig therapeuten uit de regio Deurne samen bij Natuurpoort de Peel.

“Het was een zeer geslaagde en succesvolle avond. De behoefte om te verbinden is groot”, vertelt Esther enthousiast na de eerst bijeenkomst. “Deze rol ga ik graag op me nemen, hier krijg ik energie en ‘vleugels’ van.”

Interactief
Brounen, die zelf een Guasha Praktijk heeft in Deurne, heette alle bezoekers als organisator welkom bij de avond. Ze hield een presentatie waarin ze haar ideeën met de groep deelde, waarna er gelegenheid was voor iedereen om zichzelf voor te stellen. Daarnaast had Brounen een interactieve activiteit georganiseerd waarbij men op een leuke en luchtige manier een beter beeld kreeg van elkaar als persoon en als professional.

Contact
Aanleiding voor de bijeenkomst was het gevoel dat Esther kreeg doordat ze in haar eentje als holistisch therapeut in haar eigen praktijk aan huis werkt. Ze miste het contact met collega’s. De 48-jarige Brounen is zelf hoog sensitief en volgt een opleiding tot Guasha-therapeut en studeert herborisme. In haar praktijk geeft ze Guasha-behandelingen maar helpt ze ook hoog sensitieve personen zijn of haar balans te vinden. “Al jaren droomde ik ervan om als holistisch therapeut te werken, maar door allerlei zaken kwam het er steeds niet van. Nu is het zo ver, maar voel ik me wel een beetje eenzaam in mijn vakgebied”, vertelt Esther.

Festival
Dat haar collega’s het gevoel herkennen, bleek vorige wel uit de opkomst bij de netwerkbijeenkomst. Ideeën om samen als therapeuten op te trekken en van alles te organiseren zijn er genoeg. “Tijdens de avond zijn er enquête formulieren ingevuld om een eenduidig beeld te krijgen waar men behoefte aan heeft en wat men graag zou willen zien in de toekomst. Ideeën zoals een festival waarbij we ons als alternatief- en holistisch geneeskundige kunnen voorstellen aan belangstellenden, maar ook het organiseren van workshops voor en door collega’s, excursies en nog veel meer”, zegt Brounen.

Razend enthousiast
De succesvolle eerste meeting smaakt naar meer voor de Deurnese Guasha-therapeute: “Dat er een nieuwe bijeenkomst wordt georganiseerd staat vast, iedereen is razend enthousiast. Het is een mooi begin geweest van een bijzondere verbinding!” Alternatief- en holistisch geneeskundigen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van een volgende meeting, kunnen een email sturen naar info@guashapraktijkdeurne.nl.

Foto: Esther Brounen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen