17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneCommissaris van de Koning Ina Adema maakt informatieve rondwandeling door Deurne

Commissaris van de Koning Ina Adema maakt informatieve rondwandeling door Deurne

Commissaris van de Koning Ina Adema bracht donderdag een ambtsbezoek aan Deurne. Ze kreeg een rondleiding door het dorp waarbij onder andere het Tuinpad van mijn vader werd bezocht. Ook ging ze in gesprek met het college en de fractievoorzitters in gemeente Deurne over verschillende onderwerpen.

“Een zeer informatieve rondwandeling door het dorp en een erg leuk gesprek met medewerkers en begeleiders van ORO die een werk-lunch café runnen”, vertelt Adema na haar werkbezoek.

Personeelskrapte
De commissaris werd donderdagmorgen door burgemeester Buter bij Museum De Wieger ontvangen, waarna de dorpswandeling plaatsvond en het gesprek met de Deurnese fractievoorzitters. Adema wilde weten hoe het gaat in de gemeente en hoe de verhoudingen liggen in de raad. Ze werd bijgepraat over de kansen en uitdagingen die er zijn in Deurne als gemeente, maar ook in verhouding tot Metropoolregio Eindhoven en de provincie Noord-Brabant. Ook werd gesproken over de personeelskrapte bij gemeenten en het gegeven dat al die lokale overheden vissen in dezelfde vijver naar geschikte kandidaten.

ORO
Adema maakte daarnaast een praatje met medewerkers en begeleiders van ORO van het lunch-werkcafé in het Huis voor de Samenleving. Er werd even voor 13.00 uur afgesloten met een persmoment bij Museum De Wieger, waarbij de commissaris kort toelichting gaf over hoe haar ervaring was tijdens het bezoek in Deurne. Adema sloot af met haar dank voor de ontvangst en de gesprekken.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen