16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneNieuwe toerseizoen oldtimer-bromfietsclub De Vette Bougie zondag van start

Nieuwe toerseizoen oldtimer-bromfietsclub De Vette Bougie zondag van start

De eerste rit van het nieuwe seizoen staat voor de leden van oldtimer-bromfietsclub De Vette Bougie uit Deurne weer voor de deur. Aanstaande zondag starten ze hun klassieke brommers om een tocht door de regio te maken.

De route is bepaald door Johan van de Heuvel en Allen Hoebergen, beiden lid van De Vette Bougie: “Wij hebben een mooie rit uitgezet en komen in plaatsen zoals Beek en Donk, Sint Oedenrode, Heeswijk Dinther en Erp. Dit gebied staat bekend om zijn mooie achteraf-wegen omgeven door de prachtige natuur.” 

25 jaar oud
Iedereen met een oldtimer-brommer van 25 jaar of ouder die aan de wettelijke verplichtingen voldoet, kan aanstaande zondag deelnemen. Ook niet-leden van De Vette Bougie mogen meerijden met de rit. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 09.30 uur inschrijven bij Café De Kroeg aan de Blasiusstraat in Zeilberg. Om 10.00 uur vertrekken alle deelnemers gezamenlijk vanuit hun clubhuis.

Bij de ritten van De Vette Bougie rijdt ook elke keer een bezemwagen mee. “Het wil wel eens gebeuren dat een remkabel of kabel van de gashendel breekt. De bezemwagen heeft dan het meest standaardmateriaal bij zich om een oldtimer-brommer weer snel op weg te helpen”, leggen Van de Heuvel en Hoebergen van De Vette Bougie uit. “Mochten er zich toch grote problemen voordoen aan de brommer, dan kan de bezemwagen ingezet worden om de pechvogels te vervoeren.”

Het inschrijfgeld voor de rit van zondag bedraagt 5 euro voor niet-leden. Leden kunnen gratis deelnemen. Mensen die nog geen lid zijn kunnen ook voor 35 euro per jaar deelnemen aan alle activiteiten, toertochten en de bekende brommerbeurs. Inschrijven als lid kan via de website van De Vette Bougie.

1998
De club is opgericht op 9 oktober 1998 door een aantal bromfietsenthousiastelingen uit Deurne die hun gezamenlijke liefde voor oude bromfietsen wil delen en gezamenlijk toertochten organiseert. Jaarlijks rijdt de club tientallen routes, waarvan de Peellandrit de bekendste is. Aan deze tocht doen bromfietsliefhebbers uit heel Nederland en zelfs het buitenland mee.

Ook houdt de oldtimer-brommerclub een jaarlijkse beurs waar honderden bezoekers op afkomen. De club is gegroeid van enkele leden bij oprichting tot momenteel 113 leden.

Foto: De Vette Bougie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen