19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- Deurne‘Baan zoekt boer’ bij Brainport Deurne springt in op tekort aan technische...

‘Baan zoekt boer’ bij Brainport Deurne springt in op tekort aan technische vakmensen

Er is een tekort aan vakmensen in de techniek. Tegelijkertijd zijn er ook steeds meer boeren die op zoek gaan naar een andere baan. De mensen die gaan stoppen in de agrarische sector kunnen mogelijk het gat in de technische arbeidsmarkt dichten. Daarom is er op op vrijdag 13 mei de kennisbijeenkomst ‘Baan zoekt Boer’ waarbij boeren meer te weten kunnen komen over een carrière-switch naar de techniek.

Het evenement is een initiatief van Innovatiehuis de Peel, in samenwerking met werving- en selectiebureau Filias, techniekcentrum Brainport, ROC ter AA en diverse technische werkgevers uit het gebied. “De veranderingen in de agrarische sector en het tekort aan werknemers in de techniek waren voor ons aanleiding om contact te leggen met Filias en Brainport. Samen zijn we het project gestart”, zegt Lisa Simons, agro-projectleider bij Innovatiehuis de Peel.

Grote stap
De overstap naar werk in een andere sector is een grote stap volgens wervings- en selectiebureau Filias. Zij willen boeren hierbij begeleiden. “Werkgevers staan om ex-boeren te springen. Het zijn vaak betrokken medewerkers, ze hebben verstand van techniek, zijn ondernemend en ook nog eens leergierig”, legt accountmanager van Filias, Sara Brouwers uit.

Omscholen
Boeren die zich graag verder in de techniek willen verdiepen, kunnen zich ook laten bij- of omscholen. Brainport biedt in het techniekcentrum omscholing aan waarbij agrarische ondernemers kunnen instromen. De bijeenkomst vindt plaats bij Techniekcentrum Brainport in Deurne op vrijdagmiddag 13 mei. Geïnteresseerden kunnen zich voor ‘Baan zoekt Boer’ aanmelden bij via de website van Innovatiehuis de Peel.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen