5 C
donderdag 25 april 2024
Home- DeurneSV Deurne na snelle achterstand niet voorbij Veritas (1-1)

SV Deurne na snelle achterstand niet voorbij Veritas (1-1)

Deurne moest aantreden zonder de mogelijk de rest van het seizoen geblesseerde Joris van den Heuvel, die op het middelveld node gemist wordt. Deurne begon evenals vorige week wat slap aan de wedstrijd met als gevolg dat Veritas al in de 3e minuut, weliswaar enigszins gelukkig, via Verkoelen op voorsprong kwam 0-1.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Kees Brood

Gevolg was dat de thuisploeg direct in de achtervolging moest. Dit had in de 8e minuut eigenlijk al tot de gelijkmaker moeten leiden toen Aziz Sabar met een bekeken steekpassje vrij voor de keeper werd gezet. Helaas werd zijn inzet goed gepareerd en krulde Thijs Matheij de rebound net naast en over de kruising. Deurne drong wel aan en Veritas loerde op de counter. De mogelijkheden voor Deurne werden door Stefan van der Werf voorlangs gekopt en door Teun Bijsterveld en Daan Geven te onrustig hard over het doel geschoten. Kort voor rust leidde een counter van Veritas bijna tot een doelpunt, gelukkig wist Robin Verhoeven de inzet te keren.

Rakelings naast
In de 2e helft verving Finn van der Steijn de tegen een tweede gele kaart aan zittende Quincy Plas en begon Deurne met wat meer pressie. Dat leidde opnieuw tot een kopbal van Stefan, die net over ging en een ternauwernood van richting veranderde inzet van Daan. Thijs kreeg nog een dot van een kans na een misser van een van de verdedigers, maar hij schrok er kennelijk van en had te veel tijd nodig, waardoor de verdediging alsnog kon ingrijpen. Na een ongelukkige bal van Mark Louwers kreeg Veritas een goede kans, maar wist Robin deze met de voet onschadelijk te maken. Aziz en Teun liepen tegen gele kaarten aan bij stevige charges. Daarna was er in de 67e minuut een prima aanval over rechts met een voorzet van Thijs, die door Luuk Veeneman rakelings naast werd gekopt.

Buitenspel
In de 70e minuut leek de gelijkmaker eindelijk te vallen toen een snelle aanval over rechts met een voorzet op maat van Stefan door de inmiddels ingevallen Harm van der Steen tegen de touwen werd gewerkt. De grensrechter vlagde voor buitenspel van Harm en helaas voor Deurne naam de scheidsrechter het vlagsignaal ten onrechte over en ging de goal niet door. Deurne was een paar keer slordig met de laatste pass, waardoor goede aanvallen smoorden. In de 83e minuut was het dan eindelijk wel raak, nu was het Harm die op rechts de diepte in werd gestuurd, weer vlagde de grensrechte, maar nu liet de scheidsrechter wel doorgaan en was de voorzet van Harm op maat naar Stefan, die de bal binnen kon schuiven 1-1.

Gele kaart
Met nog een minuut of tien te gaan het signaal om alsnog de overwinning over de streep te trekken, maar de beste kans kwam er nog voor Veritas na een prima aanval over links, die door de spits slecht werd geraakt en gelukkig voor Deurne naast de goal belandde. Luuk pakte in de slotfase nog een onnodige gele kaart en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Ster in Stein op het programma en op zaterdag 7 mei om 18.30 uur eindelijk weer een keer thuis de derby tegen ZSV.