17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDeurne met NK Springen weer op de kaart als centrum van paardensport

Deurne met NK Springen weer op de kaart als centrum van paardensport

Met de verhuizing van de Nederlandse Kampioenschappen Springen naar het terrein van Green Valley Estate, staat Deurne na afgelopen dagen weer volledig op de kaart als het centrum van de paardensport.

Mede door het mooie weer zorgden de wedstrijden voor topdrukte op het door groen omgeven terrein aan de Bruggenseweg en leverde het evenement veel aandacht op in de nationale media waaronder NOS Studio Sport.

‘Top voor elkaar’
Na een jaar van afwezigheid door corona werden de kampioenschappen die voorheen in Mierlo plaatsvonden, deze keer onder de naam Concours Hippique Deurne bij Green Valley Estate gehouden. Dit naar tevredenheid van voorzitter Dirk van Santvoort van de organisatie: “De faciliteiten zijn top voor elkaar bij de accommodatie in Deurne, met een nieuwe buitenbak, nieuwe losrijpiste en een verhard stallenterrein.”

Vier NK’s
Het concours startte afgelopen woensdag met de rubriek Nationaal op 1.40 meter. Vanaf donderdag werden er vier NK’s voor springruiters gereden zoals het NK Children, NK Junioren, NK Young Riders en het NK Senioren.

Willem Greve
Na een spannende ontknoping werd Willem Greve zondag Nederlands Kampioen Senioren. Hij bleef heel het weekend foutloos en schreef daarmee de overwinning op zijn naam. Mel Thijssen werd kampioen bij de Young Riders. Bij de Junioren werd Milan Morssinkhof Nederlands Kampioen. Emma Heijligers werd Kampioen Children en Siebe Leemans behaalde de eerste plaats bij het Green Valey Estate Kampioenschap Pony’s. Daarnaast streden de ponyruiters en -amazones twee manches om de Green Valley Estate Prijs. Renske van Middendorp had vier strafpunten in de eerste manche en Siebe Leemans in de tweede manche. Door de snelle tijd van Renske won zij de dagprijs.

Jesther
Ook stond er afgelopen dagen de Grote Prijs Gemeente Deurne op het programma en werd er gestreden in de barrage waarbij elf combinaties reden voor de winst. Uiteindelijk was het Bas Moerings, die met de zelf gefokte Jesther, de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Heel dicht bij zijn tijd kwam Teddy van de Rijt, die tweede werd. Op plek drie eindigde Niels Kersten.

Vader Abraham Springen
Het Nederlands Kampioenschap voor Veteranen leverde ook een mooie strijd op tussen de ruiters en amazones bij de wedstrijd die ook wel bekend staat als het Vader Abraham Springen. Sinds 1974 wordt dit kampioenschap georganiseerd tijdens het Concours Hippique in Mierlo en nu voor het eerst in Deurne. Winnaar werd Klaas Mostert.

Alle uitslagen van de gereden wedstrijden vind je op de website van Concours Hippique Deurne.

Foto: Green Valley Estate

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen