7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneBabyspa brengt rust bij baby’s, ouders en de eigenaresse zelf

Babyspa brengt rust bij baby’s, ouders en de eigenaresse zelf

Wie wel eens in een jacuzzi zit, kent het rustgevende gevoel dat dit kan oproepen. Warm water in combinatie met bubbels en jet streams zorgt voor ontspanning. Dat geldt ook voor baby’s. Mede daarom startte Kelly Kirkels-Verstappen een babyspa.

De eerste keer dat de jonge moeder kennismaakte met het fenomeen is zo’n vijf jaar geleden. Met haar oudste dochter bezocht ze een babyspa in de buurt van Boxmeer. “Ik zag haar genieten. Ze was heel tevreden tijdens het drijven in de jacuzzi en ze viel zelfs in slaap.”

‘Dit past bij mij’
Als pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf sprak het concept van een ontspannende belevenis voor baby’s haar erg aan. “Ik dacht toen al: ‘Dit past heel goed bij mij.’ Maar op dat moment was ik nog te druk met andere dingen om er werk van te maken.”

Zo’n twee jaar terug deed ze dit wel. Ze was inmiddels extra gemotiveerd door haar ervaringen met haar jongste dochter. “Zij huilde heel veel, maar als ze in de babyspa lag te floaten, was ze stil. Ik weet hoeveel stress het oplevert als je kindje niet kan ontspannen. Daarom wil ik andere ouders helpen om hun baby tot rust te laten komen.”

Niet alleen baby’s verlaten de spa relaxed, ook jonge ouders ervaren de ruimte als rustgevend. De eigenaresse heeft het bedrijfspand aan de Dukaat warm en knus ingericht. Er staan bankjes met zachte, velours bekleding naast de baden en er is een apart zitje bij het raam.

Wat opvalt zijn de grote ronde spiegels die bewust niet op ooghoogte hangen, maar pal naast de mini jacuzzi’s. “Zo kunnen baby’s zichzelf zien en hun ouders”, legt de Deurnese uit.

Meer voordelen
Behalve dobberen in een mini jacuzzi kunnen de kindjes ook een speciale babymassage krijgen. Alles is gericht op ontspanning. Daarnaast biedt het floaten nog meer voordelen, zoals het tegengaan van krampjes en het stimuleren van de lichamelijke ontwikkeling.

Het werken in deze prikkelarme en rustgevende omgeving doet de eigenaresse zelf ook goed, merkt ze. Zodra haar jongste dochter naar school gaat, verruimt ze dan ook de openingstijden. Tot nu toe is Babyspa Deurne alleen in de weekenden open, maar vanaf september ook doordeweeks.

Foto’s: Babette Margés/Lvv_fotografie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen