7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneVerdachte probeerde urinerende man in Deurne te wurgen; ‘Hij bloedde en had...

Verdachte probeerde urinerende man in Deurne te wurgen; ‘Hij bloedde en had blauwe plekken in zijn nek’

De jongeman die in Deurne op zaterdagavond tijdens carnaval werd mishandeld op een parkeerplaats aan de Vorstershof, blijkt door een voor hem onbekende man te zijn aangevallen toen hij tegen een boom stond te urineren. Dat meldt een ooggetuige die het slachtoffer heeft bijgestaan tot de ambulance arriveerde: “Ik heb zijn moeder gesproken en die zei dat hij het gelukkig naar omstandigheden goed maakt, maar wel vooral mentaal last heeft van wat er is gebeurd.”

De jongeman stond zaterdag tussen 23.00 en 23.15 uur tegen een boom te plassen op de parkeerplaats die aan een zijweg van de Helmondseweg ligt. Daar werd hij vanuit het niets aangevallen door een man. “Toen wij kwamen aanlopen, zagen we gestrubbel. Omstanders hadden de twee al uit elkaar getrokken en de verdachte werd door hen in bedwang gehouden. Ik ben toen bij het slachtoffer gebleven”, vertelt de ooggetuige.

Wurgen
Bij de mishandeling raakte de man behoorlijk gewond. “Hij had een bloedneus en zijn lip lag open. Ook had hij blauwe plekken in zijn nek omdat de dader hem had proberen te wurgen”, aldus de ooggetuige. De politie liet eerder weten de zaak hoog op te nemen en de verdachte is daarom ook aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Agressief
De ooggetuige vertelt dat de politie snel ter plaatse was, maar dat er flink wat tijd nodig was om de verdachte aan te houden: “Dat duurde best lang. Ze hebben eerst geprobeerd om met hem te praten, maar hij was heel agressief en probeerde er ook nog vandoor te gaan. Ze hebben hem toen uiteindelijk met vier agenten tegen de grond gewerkt om hem aan te kunnen houden.”

Hoewel de verdachte is aangehouden, is de politie toch op zoek naar getuigen van het incident. Mensen die informatie omtrent de zaak hebben, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie door te bellen met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Je kunt ook digitaal je tip doorgeven via politie.nl.

Foto: Korps media politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen