The Great Charm" het programma "Bach en Italië". Het ensemble bestaat uit Baldrick Deerenberg,..." />
5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- LiesselBach en Italië in Liessel

Bach en Italië in Liessel

Zaterdag 12 januari speelt in Liessel het ensemble “The Great Charm” het programma “Bach en Italië”. Het ensemble bestaat uit Baldrick Deerenberg, blokfluit; Gudrun Herb, blokfluit en traverso; Frank Wakelkamp, cello en viola da gamba en Pauline Schenck, klavecimbel.

“Johann Sebastian Bach wilde eigenlijk, zoals vele van zijn componerende tijdgenoten, naar Italië. Dat is hem nooit gelukt, maar later werd hij zo beroemd dat zijn collega’s hem graag bezochten”. Dat beschrijft Charles Burney, die in 1770 een gesprek had met Bach’s zoon Carl Philipp Emanuel. Zo bracht ook Johann Georg Pisendel, die zijn reis naar Italië vergoed kreeg door zijn Saksische vorst en werkgever, een dikke stapel met Italiaanse muziek mee. Bach bestudeerde deze composities en kopieerde deze voor zijn omvangrijke muziekbibliotheek.

U hoort twee triosonates uit deze schatkist, samen met werken van verschillende Italiaanse componisten. Daaronder zijn beroemde namen als Girolamo Frescobaldi en Antonio Vivaldi.

Zaterdag 12 januari om 20u00 in “Daar bij die Molen” te Liessel, Hoofdstraat 19. De toegang is vrij; na afloop vindt een collecte plaats.

Reserveren vanwege het beperkte aantal plaatsen: info@frankwakelkamp.com

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen