19.2 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneBasisscholen in Deurne en Liessel in de race voor ANWB Verkeersplein

Basisscholen in Deurne en Liessel in de race voor ANWB Verkeersplein

Drie basisscholen in de gemeente Deurne doen mee aan de actie van de ANWB, waarbij de winnende school een heus verkeersplein krijgt op hun speelplaats. De Aventurijn en Tijl Uilenspiegel in Deurne en De Zonnebloem in Liessel zijn in de race om zo’n ANWB Verkeersplein te krijgen.

Bij de actie waaraan in heel Nederland bijna 450 scholen meedoen, kan er tot 26 mei worden gestemd op de deelnemende scholen via de website van de ANWB.

Oefenen
Op het verkeersplein kunnen kinderen van groep 1 tot en met 8 oefenen met verschillende verkeerssituaties, waaronder oversteekoefeningen, het nemen van scherpe bochten, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het nemen van een rotonde. Daarnaast leren de basisschoolleerlingen diverse verkeersborden herkennen.

Kwetsbaar
“Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer en door een verkeersplein kunnen zij in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. Zo bereiden ze zich goed voor op het deelnemen aan het echte verkeer”, zegt voorzitter Paul Makken van het ANWB Fonds.

Lesprogramma
De winnende school krijgt naast het ANWB Verkeersplein ook een lesprogramma, dat is ontwikkeld in samenwerking met ANWB Streetwise. Dit initiatief kwam vorige maand nog bij basisschool Tijl Uilenspiegel op bezoek voor een speciale dag over verkeersveiligheid. Het verkeersplein wordt in één dag aangelegd en is 15 bij 15 meter groot.

Lees ook: Leerlingen basisschool Tijl Uilenspiegel leren over verkeersveiligheid tijdens Streetwise-dag

Foto: ANWB

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen