28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneLeerlingen basisschool Tijl Uilenspiegel leren over verkeersveiligheid tijdens Streetwise-dag

Leerlingen basisschool Tijl Uilenspiegel leren over verkeersveiligheid tijdens Streetwise-dag

Met het alsmaar drukker wordende verkeer is het steeds belangrijker dat kinderen bewust worden gemaakt van verkeersveiligheid. Daarom deden alle leerlingen van basisschool Tijl Uilenspiegel in Deurne donderdag mee aan het ANWB Streetwise-programma. Samen met professionele instructeurs oefenden de kinderen praktijksituaties om veiliger om te kunnen gaan met de huidige drukke verkeerssituaties.

“Het was voor alle leerlingen en leerkrachten van basisschool Tijl Uilenspiegel een ontzettend leuke en leerzame dag, die zeker voor herhaling vatbaar is”, zegt Paula Cleophas van de Verkeerscommissie en Ouderraad Tijl Uilenspiegel.

Zebrapad
De kleuters van de basisschool gingen aan de slag met een oefening waarbij ze op een speelse manier werd geleerd om verkeersgeluiden te herkennen en veilig over te steken. De leerlingen van groep 3/4 mochten in de sporthal meerijden in een gele elektroauto. Daar leerden ze hoe je het beste kunt oversteken bij een zebrapad en hoe ontzettend belangrijk het goed dragen van een autogordel is.

Zelf remmen
Voor groep 5/6 stond buiten een elektrische ANWB-lesauto klaar om de kinderen alles te leren over de remweg van een voertuig. Alle leerlingen mochten meerijden en zelf heel hard remmen om zo bewust te ervaren wat de reactietijd voor de remweg van een auto betekent. Bij de Streetwise-dag was er ook een uitdagend fietsparcours voor de kinderen van groep 7 en 8 dat ze bepakt met een zware rugtas moesten afleggen. Hiermee werden ze meteen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school in de toekomst.

Ook wijkagent Marjon van Helmond kwam kijken en was blij te zien dat de kinderen zoveel nuttige informatie kregen en echt in de praktijk aan de slag gingen. “Dit zou voor alle kinderen in Deurne een goede training zijn”, zegt Van Helmond.

Foto’s: Harold van der Burgt/BS Tijl Uilenspiegel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen