22.6 C
Deurne
woensdag 24 juli 2024
Home- DeurneBasisschool De Driehoek blijft open; ouders nemen bestuur van Griendtsveense school over

Basisschool De Driehoek blijft open; ouders nemen bestuur van Griendtsveense school over

De blijdschap is vrijdagmiddag groot in Griendtsveen, want basisschool De Driehoek blijft open. Rond 13.45 uur werd door de leerlingen, ouders en betrokkenen van De Driehoek geproost op het voortbestaan van hun school.

De eerder ondertekende intentieverklaring van Dynamiek Scholengroep met Stichting Primair Onderwijs (SPO) Griendtsveen is vrijdag omgezet naar een bestuursoverdracht waarmee de toekomst van de school is zeker gesteld.

Onzekere periode
De ouders van de kinderen die naar De Driehoek in Griendtsveen hebben afgelopen jaar een stichting opgericht om de school zelf over te kunnen nemen. In februari werd met het ontstaan van SPO Griendtsveen daarvoor de eerste stap gezet. Met het omzetten van de intentieverklaring naar een bestuursoverdracht komt nu het einde in zicht van een onzekere en onduidelijke periode voor de kinderen, hun ouders en de teamleden van de school en stichting Dynamiek.

Heft in eigen handen
Het leerlingenaantal van de basisschool staat al geruime tijd onder druk. Daarom kondigde het overkoepelend bestuur van Dynamiek in februari van vorig jaar aan dat sluiting van de basisschool in Griendtsveen onafwendbaar leek, maar dat er nog een onderzoek zou worden gedaan naar mogelijke overnamekandidaten voor De Driehoek. Toen die een voor een afvielen, namen de ouders van de leerlingen van de Griendtsveense school het heft in eigen handen en richtten dit jaar SPO Griendtsveen op.

Bekijk via deze link het interview met Anne-Wil Jacobs in tv-programma Dit is de Middag van de EO waarin aandacht werd besteed aan de overname van de school door SPO Griendtsveen.

Foto: Basisschool De Driehoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen