11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- VlierdenRaadsvragen over plotseling afbreken pannaveldje in Vlierden

Raadsvragen over plotseling afbreken pannaveldje in Vlierden

Naar aanleiding van het afbreken van een gedeelte van het pannakooi-veldje bij basisschool De Wegwijzer in Vlierden heeft Carline Sterk van Onafhankelijke Groep Deurne (OGD) raadsvragen gesteld. Afgelopen woensdag protesteerden ongeveer 150 leerlingen van de basisschool toen bleek dat een gedeelte van het speelveldje door de gemeente werd weggehaald.

Sterk van OGD wil van verantwoordelijk wethouder Helm Verhees onder meer weten of dorpsraad Samen Vlierden van te voren op de hoogte is gebracht van het feit dat er een deel van het veldje zou worden afgebroken.

Geluidsoverlast
Het enige dat volgens de dorpsraad bekend was, is dat de speelplek die in Vlierden bekend staat als de Street geluidsoverlast zou veroorzaken. Daarover was Samen Vlierden in gesprek met de klager, maar dat er meteen zou worden overgegaan tot het ontmantelen van de speelplek, kwam voor de dorpsraad als een verrassing.

A4tje
Ook de kinderen in Vlierden werden dinsdag ineens geconfronteerd met medewerkers die in opdracht van de gemeente een goal van het veldje aan het afbreken waren. Op de omheining was wel een gelamineerd A4tje opgehangen door de gemeente met de boodschap: “Er is gebleken dat de speelvoorziening overmatig geluidsoverlast veroorzaakt. De gemeente is hierdoor overgegaan tot het verwijderen van één van de elementen.”

Oplossing
Een van de ouders die woensdagochtend bij de protestactie van de kinderen in Vlierden aanwezig is, vindt dat als er echt serieuze klachten zijn over het geluid er naar een oplossing moet worden gezocht: “Maar om zomaar zonder aankondiging vooraf of contact erover met Samen Vlierden een speelplek voor kinderen afnemen, dat is nou niet echt handig.” Carline Sterk van Onafhankelijke Groep Deurne wil van de wethouder weten hoe de communicatie met Samen Vlierden precies is verlopen. Ook vraagt ze of al iets bekend is over het opnieuw plaatsen of verplaatsen van een deel van het speelveld de Street.

Borden
Andere ouders die bij de protestactie aanwezig waren, vertelden dat er wel eens eerder een melding is gemaakt van geluidsoverlast door de borden die tegen de omheining van de pannakooi hangen. Wanneer daar een bal tegenaan gaat, maakt dat herrie. “We hebben met omwonenden en ouders dinsdagavond meteen contact gehad met Samen Vlierden toen we zagen dat een gedeelte van het veldje werd afgebroken. De dorpsraad had wel contact met de gemeente en de klager maar er waren verder geen afspraken gemaakt over het weghalen van het veldje of het aanpassen van de stellage”, vertelt een moeder tijdens het protest afgelopen woensdag.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen