9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneBasisschool De Driehoek in Griendtsveen onthult nieuw logo

Basisschool De Driehoek in Griendtsveen onthult nieuw logo

Leerlingen, leraren en ouders van De Driehoek in Griendtsveen hebben vrijdag samen het nieuwe logo van hun school onthuld. Om de feestelijkheden compleet te maken, waren er voor de kinderen taartjes en kregen ze allemaal een speciale tas.

In het nieuwe merkbeeld van de Griendtsveense basisschool is een driehoek te zien die staat voor de relatie tussen leerkrachten, kinderen en ouders. Daarnaast verwijst het ook naar het dorp dat een driehoekige vorm heeft en is er een boom in te zien, die ook weer terugkomt in het logo van het schoolbestuur SPO Griendtsveen. “Daarom is dit prachtige logo helemaal passend bij onze mooie school”, concluderen leerlingen, leraren en ouders na de onthulling.

Zelfstandig bestuur
Ruim zes maanden geleden werd de school gered van sluiting doordat ouders van de leerlingen zelf met Stichting Primair Onderwijs (SPO) het bestuur overnamen. Het vorige bestuur van Dynamiek Scholengroep gaf in 2022 aan geen mogelijkheid meer te zien om De Driehoek geopend te houden vanwege het teruglopende aantal leerlingen.

Een groep ouders nam toen het initiatief om te onderzoeken of de school onder een zelfstandig bestuur toch kon blijven voortbestaan. Dat is hen gelukt, waardoor De Driehoek vorig jaar op maandag 28 augustus ‘gewoon’ het nieuwe schooljaar begon.

Open dag
Om iedereen in de regio te laten zien hoe de school en het onderwijs er in Griendtsveen nu uitzien, houdt De Driehoek zondag 17 maart een open dag. Van 11.00 tot 13.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in het gebouw en zijn er verschillende activiteiten gepland, zoals een optreden van de schoolband en een Peelsafari. Daarnaast kunnen de kinderen een kunstwerk maken van speksteen en mogen ze zelf iets planten in een potje, dat na afloop mee naar huis kan worden genomen.

Lees ook: Driehoek in Griendtsveen wil met open dag laten zien waar een kleine school groot in is

Foto’s: Basisschool De Driehoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen