12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- ZeilbergBasisschool Zeilberg zamelt met sponsorloop 8378,07 euro in voor Prinses Máxima Centrum

Basisschool Zeilberg zamelt met sponsorloop 8378,07 euro in voor Prinses Máxima Centrum

De leerlingen van basisschool Zeilberg hebben met een sponsorloop 8378,07 euro ingezameld voor het Prinses Máxima Centrum. Woensdag werd bekend gemaakt hoeveel de kinderen bij elkaar hadden gelopen. Het initiatief voor de actie werd genomen door de leraren, leerlingen en de oudervereniging om juffrouw Mieke Bankers te steunen omdat haar zoontje Lars een hersentumor heeft en voor behandelingen vaak het Prinses Máxima Centrum in Utrecht moet bezoeken.

De drive om een groot bedrag bij elkaar te krijgen was dus enorm bij de leerlingen van de Zeilbergse basisschool. “Iedereen deed zijn uiterste best. Een moeder die haar kind aanmoedigde, riep: ‘nu niet opgeven, doorgaan! Juffrouw Mieke en Lars kunnen ook niet opgeven en houden ook vol!’ Uiteindelijk liepen sommige leerlingen maar liefst zeventien rondes”, vertelt directeur Yvonne Neervens van basisschool Zeilberg.

Bij de sponsorloop die eind vorige maand plaatsvond, renden de leerlingen zo hard als ze konden om zoveel mogelijk rondes rondom het schoolgebouw af te leggen. Er was veel support van ouders, opa’s, oma’s én ook Mieke, Lars en familie waren bij de actie aanwezig.

Voor leerkracht Mieke Bankers en haar jonge gezinnetje begon op 10 augustus vorig jaar een helse rollercoaster. Bij zoontje Lars, slechts acht maanden oud, werd een hersentumor geconstateerd. “Een nachtmerrie voor elke ouder, die voor hen werkelijkheid werd”, zegt Neervens. Vrijwel meteen heeft Lars een spannende operatie ondergaan en momenteel strijdt hij nog steeds tegen het SHH-medulloblastoom en ondergaat in totaal zestien zware chemokuren. Iedereen bij basisschool Zeilberg hoopt dat deze in juni klaar zijn en dat Lars dan kan aansterken en herstellen.

Het bedrag dat is ingezameld met de sponsorloop wordt gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum, voor onderzoek naar kinderkanker. “Hopelijk worden er veel kinderen en zeker Lars genezen”, besluit Yvonne Neervens.

 

Foto’s: Basisschool Zeilberg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen