12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneBeruchte hondenfokker Kevin T. uit Deurne gearresteerd in buurt van Eindhoven

Beruchte hondenfokker Kevin T. uit Deurne gearresteerd in buurt van Eindhoven

De beruchte hondenfokker Kevin T. uit Deurne is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie nadat hij was gesignaleerd in de omgeving van Eindhoven. De man werd gearresteerd omdat hij zich niet heeft gehouden aan het hem opgelegde houdverbod.

Kevin T. werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk wegens verwaarlozing van voornamelijk honden en het bedrijfsmatig houden en fokken van honden zonder geschikte omstandigheden of juiste papieren. Ook kreeg hij toen een houdverbod van dieren.

België
“Fantastisch nieuws”, zegt Karen Soeters van dierenbeschermingsorganisatie House of Animals over de arrestatie. “Ook hulde voor de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) met wie we alle informatie uit ons onderzoek direct hebben gedeeld en die daarop zeer voortvarend hebben gehandeld.”

De organisatie van Soeters kwam Kevin T. op het spoor toen hij uit Deurne was vertrokken na verschillende invallen en inbeslagnames van verwaarloosde honden. “Bij House of Animals kwamen meldingen binnen dat hij honden hield in een woning in Heerlen. Hij vluchtte daarop naar België waar we hem na een intensief onderzoek wisten op te sporen. Ook op deze locatie hield hij honden. We deden melding bij de politie in België en dankzij zeer adequaat handelen werden ook hier alle honden in beslag genomen”, aldus Karen Soeters. In het Belgische Scherpenheuvel-Zichem werd Kevin T. ook weer betrapt op het houden van 24 honden. Net als in Deurne leefden de dieren daar in slechte omstandigheden.

Houdverbod
De hondenfokker werd vorig jaar veroordeeld tot een celstraf en kreeg toen van de rechter ook een houdverbod voor huis- en/of hobbydieren gedurende de proeftijd van tien jaar. Hij ging hiertegen in hoger beroep, waardoor deze voorlopige maatregel die vooruitlopend naar de zitting werd opgelegd van kracht is gebleven. Ondanks het houdverbond ging de man volgens het Openbaar Ministerie (OM) gewoon door met honden op een dieronvriendelijke manier houden en fokken.

Het Functioneel Parket van het OM zegt dat Kevin T. die voorlopige maatregel, waarin onder andere een houdverbod is opgelegd, heeft overtreden. De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn heeft hem daar afgelopen weekend over gehoord, waarna hij woensdag is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis is genomen.

De verdachte zit voorlopig vast voor een periode van 14 dagen. Daarna kan de officier van justitie ervoor kiezen om een vordering gevangenhouding voor de maximale duur van 90 dagen in te dienen bij de raadkamer van de rechtbank. Het niet naleven van de rechterlijke voorlopige maatregel wordt als sterk ondermijnend gezien.

Honden verstoppen
De hondenfokker is de afgelopen jaren veelvuldig in contact gekomen met de LID en de politie, omdat hij onder andere in Deurne grote hoeveelheden dieren onder slechte omstandigheden in paardenstallen en op een zolder hield. Ook probeerde hij in verband met een naderende hercontrole door de LID zo’n 120 honden te verstoppen in ongeschikte, verlaten schuren in de directe omgeving van zijn erf. Dit werd opgemerkt in de omgeving, waarna alle dieren door de inspectiedienst zijn meegenomen.

Eerder had Kevin T. achtereenvolgens fokkerijen in de gemeentes Veldhoven, Overbetuwe en Stein. Ook daar kwam hij regelmatig in aanraking met de politie en inspectiedienst, waarna hij verdween en ergens anders weer opdook.

Lees ook:

Foto’s: Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen