16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneGemeente Deurne wil interactie met inwoners stimuleren met cursus lokale politiek

Gemeente Deurne wil interactie met inwoners stimuleren met cursus lokale politiek

De gemeente biedt komende maanden een cursus aan voor inwoners waarbij ze leren hoe de lokale politiek werkt in Deurne. Deelnemers krijgen uitleg over wat de gemeente allemaal doet en er zijn ontmoetingen met de burgemeester en politici. Ook staat een debattraining op het programma.

De cursus bestaat uit vier avonden, de eerste vindt plaats op dinsdag 14 mei. Na een kennismaking en een presentatie over het politieke speelveld wordt ingegaan op vragen als: hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente? Ook wordt uitleg gegeven over het stelsel met verkiezingen en politieke partijen. Tijdens de eerste bijeenkomst gaan de deelnemers ook in gesprek met burgemeester Greet Buter.

Speedate
De samenwerking tussen het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en de ambtenaren is het centrale onderwerp bij de tweede cursusavond. Dan wordt er onder meer gesproken over hoe beleid tot stand komt en is er een speeddate met alle politieke partijen in Deurne.

Debattraining
De deelnemers bezoeken een raadsvergadering in het derde deel van de cursus. Daarbij kunnen ze in de praktijk zien welke zaken op de agenda staan en wordt uitgelegd hoe een onderwerp daarop terechtkomt. Als afronding van de politieke lessen krijgen de cursisten tijdens de laatste bijeenkomst een debattraining van het Nederlands Debat Instituut.

De gratis cursus Politiek Actief vindt plaats in het Huis voor de Samenleving op dinsdag 14 mei, dinsdag 21 mei, dinsdag 28 mei en woensdag 5 juni. Alle sessies beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. Aanmelden kan tot dinsdag 7 mei door een mail met je naam, emailadres en telefoonnummer te sturen naar griffie@deurne.nl.

Foto: Willem Wijnen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen