11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneBasisschoolleerlingen uit regio lezen 5629 boeken in tien weken bij actie Scoor...

Basisschoolleerlingen uit regio lezen 5629 boeken in tien weken bij actie Scoor een Boek

Ruim duizend leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisscholen uit Deurne, Asten, Someren en Helmond hebben voor de actie Scoor een Boek in de afgelopen tien weken in totaal 5629 boeken gelezen.

Dat werd dinsdagochtend bekendgemaakt door directeur Robin Verleisdonk van bibliotheek Helmond-Peel bij de afsluiting van het leesproject waarbij de leerlingen samen kwamen in het GS Staalwerken Stadion in Helmond.

Polonaise
Samen met een aantal spelers van Helmond Sport werden verschillende sportieve activiteiten voor de kinderen uitgevoerd zoals een bootcamp, dansworkshop en een quiz. Na afloop gingen de kinderen in polonaise door het stadion om hun gezamenlijke prestatie te vieren. Cabaretier Leon van der Zanden presenteerde het evenement en praatte alle onderdelen op een humoristische manier aan elkaar.

Derde keer
Het is voor de derde keer dat bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport samen hun kracht inzetten voor het leesproject Scoor een Boek, dat bedoeld is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 van scholen uit de regio te stimuleren om met plezier te blijven lezen.

Foto: Hans Choufoer (DiH)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen