13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneGemeente Deurne positief over plannen voor metaalbewerkingsbedrijf aan Langstraat

Gemeente Deurne positief over plannen voor metaalbewerkingsbedrijf aan Langstraat

De plannen voor het realiseren van een metaalbewerkingsbedrijf aan de Langstraat in Deurne kunnen rekenen op medewerking van de gemeente. Het college staat positief tegenover het voornemen om op de plek van een voormalig hoveniersbedrijf en tuincentrum een bedrijf op te zetten dat stalen interieurproducten, bouwconstructies en containerzwembaden produceert.

Op het perceel aan de Langstraat 138-142 wil de initiatiefnemer de bestaande tuinbouwkas die nu wordt gebruikt voor opslag, vervangen door een nieuwe loods van 1000 m2. Hierin komt een werkplaats met kraanbaan. Een ander bestaand bedrijfsgebouw met een oppervlakte van 398 m2 zal worden gebruikt als magazijn voor stalen profielen en plaatmateriaal en voor de stalling van bedrijfsauto’s. Voor de opslag van interieurproducten wordt een bijgebouw van 125 m2 gebruikt.

Bestemmingsplan
Begin deze maand heeft het college principemedewerking verleend aan het plan voor het bedrijf. Dit onder voorbehoud dat nog uit te voeren onderzoeken geen belemmeringen opleveren en dat de maximale oppervlakte aan bedrijfsbebouwing niet meer wordt dan 1.523 m2. Voordat het metaalbewerkingsbedrijf aan de gang kan op de locatie moet nog wel het bestemmingsplan worden aangepast. Het is aan de gemeenteraad om hier een definitief besluit over te nemen.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen