15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneProtestactie teleurgestelde Vlierdense schoolkinderen: ‘Ineens wordt ons pannakooi-veldje afgebroken’

Protestactie teleurgestelde Vlierdense schoolkinderen: ‘Ineens wordt ons pannakooi-veldje afgebroken’

Leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Vlierden hebben woensdagochtend samen met ouders geprotesteerd tegen het weghalen van een pannakooi vlakbij de school. In de stromende regen staan de kinderen woensdag nog voor schooltijd te demonstreren met een spandoek. Dat hebben ze er wel voor over, want ze zijn zwaar teleurgesteld omdat de gemeente dinsdag is begonnen met het afbreken van hun pannavoetbalveldje dat de kinderen in Vlierden kennen als de Street.

“Het heeft 7 jaar geduurd voordat het veldje voor de kinderen er eindelijk was, maar het verwijderen dat kan blijkbaar binnen een middag al zonder dat de buurt ergens iets van weet”, zegt één van de ouders van de teleurgestelde kinderen. Op het hek hangt wel een brief van de gemeente waarop valt te lezen: “Er is gebleken dat de speelvoorziening overmatig geluidsoverlast veroorzaakt. De gemeente is hierdoor overgegaan tot het verwijderen van één van de elementen.”

Zonder overleg
Ouders die bij de protestactie aanwezig zijn, geven aan dat er wel eens een keer melding is geweest over geluidsoverlast maar dat ze voor een raadsel staan waarom de pannakooi nu ineens zonder overleg wordt verwijderd. Ook Dorpsraad Samen Vlierden zou volgens hen niet op de hoogte zijn van het initiatief van de gemeente om de pannakooi af te breken. De gemeente geeft aan in overleg te zijn met de dorpsraad om te bekijken of het speelveldje anders ingericht of verplaatst kan worden.

Half afgebroken
Dinsdag werd de jeugd in Vlierden plotseling geconfronteerd met een half afgebroken pannakooi. Dat dit ineens zonder overleg gebeurt, heeft binnen de Vlierdense gemeenschap voor veel onrust gezorgd. “We hebben met omwonenden en ouders dinsdagavond meteen contact gehad met de dorpsraad en die hebben in het verleden wel contact met de gemeente gehad omdat de borden in de pannakooi herrie zouden veroorzaken maar er zouden verder geen afspraken zijn gemaakt over het weghalen van het veldje of het aanpassen van de stellage’, vertelt een bezorgde moeder bij het protest.

Een andere ouder die bij de actie aanwezig is, voegt toe: “Als er echt serieuze klachten zijn over het geluid moet daar natuurlijk naar gekeken worden of er iets aan te doen is, maar om zomaar zonder aankondiging vooraf een speelplek voor kinderen af te nemen is nou niet echt handig.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen