6.5 C
maandag 29 april 2024
Home- DeurneErnstig verzwakt SV Deurne verliest van oppermachtig RKVV Volharding (4-1)

Ernstig verzwakt SV Deurne verliest van oppermachtig RKVV Volharding (4-1)

Op een koud en nat sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek moest SV Deurne zondagmiddag de basisspelers Yuri Veeneman, Luuk Veeneman en Quincy Plas missen. Vanwege het ontbreken van de drie verdedigers moest de achterste linie flink omgebouwd worden en werd middenvelder Joris van de Heuvel zelfs als centrumverdediger ingezet. Het hierdoor verzwakte team van de blauwwitten kwam hierdoor tekort tegen RKVV Volharding en verloor met 4-1.

Door de aanpassingen in de opstelling begon SV Deurne wat aarzelend en zelfs timide aan de wedstrijd in tegenstelling tot de thuisclub, die vanaf de eerste minuut het heft in handen nam en met name door de aanvallers Vincent Buijssen en Tim Martens, steeds gevaarlijk werd.

Tackle
Dit leidde in de 12de minuut al tot 1-0, toen een wat gemakkelijk gegeven penalty na een tackle van Joris van den Heuvel op Martens in de zestien, door Buijssen onberispelijk werd binnengeschoten. Nog geen vijf minuten later was het alweer raak, een aanval via alweer de rechterkant werd prima binnen gewerkt door Martens 2-0, en nog 75 minuten te gaan.

Gelukkig herpakte Deurne zich en kreeg met name op het middenveld iets meer grip. Sterker nog; met een vloeiende aanval over links via Gert Swinkels en Stefan van der Werf kwam de bal op de rand zestien bij Dennis Groen, die op zijn bekende manier, laag en zuiver binnenschoot: 2-1. Er stonden toen nog geen 25 minuten op de klok en de meegereisde Deurne-supporters kregen een beetje hoop en zicht op een beter resultaat.

Degelijke verdediging
SV Deurne kreeg wat meer de overhand op het veld, maar toen bleek ook dat de thuisclub met een zeer degelijke verdediging uiterst comfortabel op de counter kon voetballen, waardoor de kansen toch vooral voor de thuisclub waren. Gescoord werd er echter niet, waardoor de ploegen met de 2-1-stand gingen rusten.

Na de thee toch weer het zelfde beeld, het Deurnese team veelal aan de bal, maar de messcherpe counters meestal via rechts en nu vaak ook dwars door het midden, leverden  de ene na de andere hachelijke situatie op voor het doel van Peter Strijbosch. Doelpunten konden niet uitblijven en het was Vincent Buijssen, die na de zoveelste schitterende actie van Tim Martens in de 58ste minuut de 3-1 liet aan tekenen.

Wissels
De wedstrijd was in feite  gespeeld en SV Deurne probeerde met verdedigende wissels Stijn Boerenkamps en Siem Nijssen voor Thijs van der Heiden en later Willem van der Meer de schade te beperken, want aanvallend konden de blauwwitten zondag weinig uitrichten. Erg veel hielp het niet, want nadat in de 69ste minuut Peter Strijbosch een doorgebroken Daniels van het scoren afhield, was het plaag geest Tim Martens die in de 76ste minuut de 4-1 liet aan tekenen.

Dit doelpunt kwam opnieuw uit een counter, maar het arbitrale trio kon waarschijnlijk de snelheid van de aanval niet volgen en miste daardoor dat de behendige aanvaller buitenspel stond. Hoe het ook zij, de 4-1 stond op het bord en was volkomen verdiend. Door deze nederlaag zakt Deurne weer terug naar de zevende plek en moet er aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen Minor eigenlijk weer gewonnen worden om de aansluiting met de top 5 te behouden.