15.5 C
Deurne
vrijdag 10 mei 2024
Home- DeurneBBQ-professionals uit binnen- en buitenland treffen elkaar bij Vuur en Vlees in...

BBQ-professionals uit binnen- en buitenland treffen elkaar bij Vuur en Vlees in Deurne

Professioneel barbecueën is niet zomaar even een stukje vlees op het vuur gooien. Dat laten de deelnemers van de International BBQ Contest Vuur en Vlees in het weekend van 23 en 24 september zien en proeven bij Green Valley Estate in Deurne. Naast de officiële wedstrijd van de Kansas City Barbecue Society (KCBS) voor professionals, worden ook de Open Deurnese BBQ Kampioenschappen gehouden, waar iedereen aan mee kan doen.

Bij de barbecue-wedstrijd voor de pro’s op zondag 24 september wordt door teams uit verschillende landen in vier categorieën gestreden om de eerste plek. In Amerikaanse stijl worden de volgende gerechten bereid: kip, ribs, varkensschouder (pork) en brisket. Het team met het hoogste gemiddelde wordt de Grand Champion. Daarnaast is er een extra Chef’s Choice-ronde.

Anoniem
Om ervoor te zorgen dat de jury onbevooroordeeld is, leveren de deelnemende BBQ-teams hun beste stukjes vlees anoniem en dus achter de schermen in bij de jury. Ook de bezoekers kunnen mee proeven, legt de organisatie uit: “Buiten op het veld delen veel teams de overgebleven stukken vlees uit. Dit is over omdat veel teams meer maken dan wat er voor de jury nodig is.” De deelnemers leggen aan geïnteresseerden ook uit hoe ze hun vlees klaarmaken en wat ze doen om een hoge kwaliteit te kunnen leveren.

“Tijdens de KCBS-wedstrijd van Vuur en Vlees van 12.00 tot 14.00 uur is er dus van alles te proeven op het wedstrijdveld. De rest van de uren en tijdens de wedstrijd is er ook de stand van BBQ-team De Reizende Mannen, waar de lekkerste gerechten van de BBQ komen”, legt de organisatie uit. De prijsuitreiking van de wedstrijd voor BBQ-professionals is om 17.00 uur.

Hobby-koks
De dag ervoor is er een speciale wedstrijd voor de hobby-barbecuekoks. Bij de Open Deurnese BBQ Kampioenschappen op zaterdag 23 september kan iedereen uit Deurne en omgeving meedoen. “Je hoeft geen pro te zijn om hier aan deel te nemen, passie voor BBQ-en is al voldoende. Wij zorgen voor de benodigdheden: vlees, groenten, kruiden en barbecue-gereedschap”, zegt de wedstrijdorganisatie.

In totaal is er plek voor vijftien teams, die willen strijden met hun BBQ-talenten. De wedstrijd begint om 13.00 uur en deelnemers hebben tot 18.00 uur de tijd om hun gerechten in te leveren bij de jury. Om 20.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Aansluitend is er een optreden van de Deurnese coverband Emptyfield.

De barbecue-wedstrijden vinden plaats bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg 11a in Deurne. Meer informatie en tickets vind je op www.tickets-deurne.nl.

Foto: De Reizende Mannen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen