-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneWijkcentrum de Heiakker viert 35-jarig bestaan met open dag en kinderwijkfeest

Wijkcentrum de Heiakker viert 35-jarig bestaan met open dag en kinderwijkfeest

Het wijkcentrum in de Heiakker in Deurne bestaat 35 jaar. Om dat te vieren, is er zaterdag 9 september een open dag en houdt Jeugdwerk Heiakker een Kinderwijkfeest bij sporthal De Kubus.

Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Ze kunnen zich onder meer vermaken op een springkussen, survivalbaan, in een ballenbad en op een spellencircuit. “Natuurlijk met ranja en wat lekkers erbij”, zegt Bianca Althuizen van Werkgroep Heiakker.

Bingoronde
Ze legt uit dat tijdens de open dag alle ruimten in het wijkcentrum zijn te bezichtigen: “Dus kom langs om eens een kijkje te nemen naar de mogelijkheden voor misschien wel jouw idee of jouw club. Op deze middag wordt er drie keer een bingoronde gehouden door de werkgroep, met leuke prijsjes.”

Een aantal van de verenigingen en initiatieven die hun onderkomen al hebben in Wijkcentrum de Heiakker, presenteren zich bij de open dag. Dit zijn: De Open Inloop, Bordspelavond, Haak en Breicafé de Kubus, Soos, Halloween in de Heiakker, Puzzelruilpunt, Drumfanfare Peelland en Biljartclub 60+. “Leden van de clubs en Werkgroep Heiakker, leggen graag uit en laten zien wat ze doen en beantwoorden alle vragen”, vertelt Althuizen.

Leven inblazen
De werkgroep is op dit moment druk bezig met het vinden van nieuwe mensen die het centrum willen voortzetten, omdat het vorige bestuur in juli is gestopt. Wijkraad Heiakker neemt voorlopig de taak waar, maar er is behoefte aan wijkbewoners die het leuk vinden om samen weer flink wat leven in het wijkcentrum en in de Heiakker te blazen.

Bianca Althuizen legt uit dat er wordt gezocht naar mensen met uiteenlopende talenten: “Of je nu goed bent in bestuurszaken, klusjes doen, gastvrouw of gastheer zijn, eens achter de bar staan of iemand bent met groene vingers om de planten te verzorgen. Noem het maar op, elk steentje helpt om samen weer een mooi, hernieuwd wijkcentrum op te bouwen.”

‘Van jong tot ouder’
Twee maanden geleden hield Wijkraad Heiakker en Werkgroep Heiakker een bijeenkomst waarbij bewoners konden aangeven wat zij graag zouden zien dat er in het wijkcentrum gebeurt. Bianca Althuizen van de werkgroep somt de belangrijkste punten op, die werden gehoord: “Activiteiten voor heel Deurne en van jong tot ouder, avondactiviteiten, toegankelijk voor alle nationaliteiten, betaalbare activiteiten en eenzaamheid tegengaan.” Bij de brainstormsessies bleek vooral behoefte aan een beheerder die ‘het gezicht’ van het wijkcentrum wordt.

Daarnaast werd gevraagd om meer communicatie naar de inwoners over alle activiteiten in de wijk. Hiervoor is deze week onder andere een nieuwe website voor de wijkbewoners online gebracht. Deze moet gaan zorgen voor een nog betere informatievoorziening en meer interactie met de buurtbewoners. De inhoud wordt beheerd door Wijkraad de Heiakker en is bedoeld voor zowel inwoners van de wijk als mensen die plannen hebben om in de Heiakker te gaan wonen.

De open dag en het kinderwijkfeest vinden plaats op zaterdag 9 september van 13.00 tot 17.00 uur in en bij Wijkcentrum de Heiakker in sporthal De Kubus aan de Meent 3 in Deurne.

Lees ook:

Foto: Stichting Wijkcentrum de Heiakker

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen