10 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneBekende Deurnenaren strijden om titel Snelste van Deurne bij DMG on Ice

Bekende Deurnenaren strijden om titel Snelste van Deurne bij DMG on Ice

Drie bekende Deurnenaren gaan de komende drie zaterdagen de strijd met elkaar aan om de titel de Snelste van Deurne in de wacht te slepen tijdens DMG on Ice bij het IJsfestijn in Deurne. De laatste keer dat deze wedstrijd werd gehouden, was in 2019 toen Daniel Stosic de schaatswedstrijd won.

Wie zich dit jaar de Snelste van Deurne mag noemen, wordt uitgevochten door Thijs Matheij, Janke van Dijk en Evert Brouwers.

Zoveel mogelijk baantjes schaatsen
Op de zaterdagen 24 en 31 december en 7 januari schaatst elke week één van de bekende Deurnenaren zoveel mogelijk baantjes in twee minuten tijd. Degene die de meeste baantjes schaatst, mag zich de Snelste van Deurne van 2022 noemen.

Kandidaten
Thijs Matheij, leraar en prins van carnavalsvereniging De Peelstrekels, bijt op 24 december het spits af. Een week later is het de beurt aan gemeenteraadslid Janke van Dijk (DeurneNU). Evert Brouwers, bekend van speelgoedzaak Pompidom en Kinderkleding Ruilpunt, is op 7 januari de laatste deelnemer.

Sneeuwballenstrijd en 10-rittenkaart
DMG radio zendt tijdens het IJsfestijn vier zaterdagen lang uit vanaf de ijsbaan van 12.00 tot 16.00 uur. De Snelste van Deurne wordt gehouden om 15.45 uur. Ook kunnen kinderen meespelen met de Sneeuwballenstrijd, waarbij zij kans maken op een prijs uit de DMG-grabbelton.

Daarnaast is er wekelijks één 10-rittenkaart te winnen. Om deze in de wacht te slepen, kunnen kinderen zich inschrijven bij de DMG-dj’s op de ijsbaan. Aan het eind van de zaterdagmiddag wordt wekelijks de winnaar van de 10-rittenkaart bekendgemaakt.

Foto: Daniel Stosic tijdens de Snelste van Deurne in 2019.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen