18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneLionsclub Deurne maakt samen met Sem Rooijakkers lied voor helden in de...

Lionsclub Deurne maakt samen met Sem Rooijakkers lied voor helden in de zorg

Om alle mensen die werkzaam zijn in de zorg een hart onder de riem te steken, hebben de leden van Lionsclub Deurne samen met de Neerkantse zangeres Sem Rooijakkers het lied ‘Mijn Held’ opgenomen. Afgelopen week is het nummer al een paar keer live gezongen bij verschillende zorginstellingen en ORO in Deurne.

“We zijn als Lionsclub altijd op zoek naar methoden om het culturele leefklimaat in Deurne te ondersteunen en verbeteren. Dat hebben we in het verleden bijvoorbeeld gedaan met het organiseren van de kioskconcerten, de boekenmarkt maar ook met acties om de Voedselbank te helpen. Deze keer wilden we iets doen voor de mensen die dagelijks keihard werken in de zorg”, vertelt President van de Lionsclub, Anton Bos.

Vanuit het hart
De ongeveer 25 leden van de organisatie hebben daar het initiatief Lions on Tour voor opgezet en daarbij ontstond ook het idee om een lied te componeren dat tijdens die tour kon worden gezongen. Dat moest wel een compositie worden die echt vanuit het hart komt, legt Lionsclub-lid Joop Homminga uit: “De mensen die in de zorg werken doen dat namelijk ook vanuit hun hart en niet vanuit hun portemonnee. Hun primaire motivatie is niet geld maar het helpen van de medemens. Dat is iets dat we moeten koesteren en waar we de waardering voor moeten laten zien op verschillende wijzen.”

Medemens helpen
Eén van die manieren is de creatie van een lied waarin de zorghelden in het zonnetje worden gezet. Daarvoor ging André Verberne samen met nog twee componisten aan de slag: “We hadden al besloten dat het lied echt uit het hart moest komen. Dat moest ook doorklinken in de tekst van het nummer. Hoe het nu echt is voor zorgmedewerkers want dat hebben we gezien bij bijvoorbeeld het Wilhelminahuis en ORO; het werk is zwaar maar daar hoor je de zorgmedewerkers niet over want ze doen het uit vanuit een passie; een roeping om de medemens te helpen. ‘Het is ons vak’ zeggen ze dan en dat iets heel bijzonders dat mensen zich zo inzetten om anderen te helpen. Dat moest ook terug klinken in de compositie.”

Sem Rooijakkers
De Lionsleden zochten daarom iemand die deze boodschap goed kon overbrengen en zo kwamen ze bij de Neerkants Sem Rooijakkers terecht. “Ze heeft een prachtige stem en weet de emotie en het gevoel prachtig over te brengen. Samen met haar hebben we een opname gemaakt in de Trypoul Studios in Neerkant en het is echt een heel mooi nummer geworden”, vertelt Homminga van Lionsclub Deurne.

Het lied ‘Mijn Held’ is te beluisteren via YouTube en Spotify en via de videoplayer hieronder.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen