13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneBekende en nieuwe Deurnese namen bij verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen

Bekende en nieuwe Deurnese namen bij verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen

Inwoners van de provincie Noord-Brabant kunnen op woensdag 15 maart hun stem uitbrengen bij de Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen. Op de kandidatenlijsten staan verschillende mensen uit de gemeente Deurne waaronder bekende maar ook nieuwe namen.

DMG brengt voor je in kaart wie die personen zijn en gaat in gesprek met enkele debuterende kandidaten uit Deurne zoals Daan van Amelsfoort (Alliantie) en Anita Maassen (AWP voor water, klimaat en natuur). Beiden willen op hun manier een verschil maken binnen de Provinciale Staten van Noord-Brabant of het bestuur van waterschap Aa en Maas.

Kandidatenlijsten
In onze provincie doen twintig partijen mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Op de kandidatenlijsten zijn in totaal acht namen terug te vinden die afkomstig zijn uit de gemeente Deurne. Op de lijsten voor de waterschapsverkiezingen staan elf personen uit onze gemeente. Een aantal van de kandidaten doet mee aan zowel de verkiezingen voor de Provinciale Staten als die van het waterschap.

Oud-wethouder Schlösser
Bij de kandidatennamen valt die van voormalig wethouder Marnix Schlösser uit Vlierden op. Hij nam begin vorig jaar nog afscheid van de gemeentelijke politiek in Deurne om als senior adviseur aan de slag te gaan bij een organisatiebureau in Eindhoven. Hij staat nu namens de VVD voor de Provinciale Staten op plaats 44 en het waterschap Aa en Maas op plaats 20 van de kandidatenlijst.

Willy van den Berg
Ook de kandidaatstelling van huidig wethouder Willy van den Berg springt in het oog als bekende naam. Hij is in Deurne lid van PGP (ProgressiefAkkoord/GroenLinks/PvdA) en staat op plaats 29 van de kandidatenlijst van GroenLinks bij de Provinciale Statenverkiezingen. Van den Berg is als wethouder in Deurne al enige tijd afwezig vanwege langdurige ziekte en zijn taken worden ondertussen waargenomen door de drie andere wethouders.

Marinus Biemans
Een andere lokaal bekende naam die er uitspringt, is die van nóg een huidige Deurnese wethouder: Marinus Biemans. Hij komt in de gemeente Deurne uit voor lokale partij DOE! maar in de Provinciale Statenverkiezingen staat hij op plaats 47 van D66. Biemans was eerder in 2016 al tijdelijk Statenlid voor D66 in verband met de vervanging van Tineke Klitsie die toen door ziekte afwezig was.

Deurnese politici
Onder de andere Deurnese politici die terug te vinden zijn op de kandidatenlijsten, bevindt zich onder andere Jerom Coppus die in Deurne lid is van PGP en bij de waterschapsverkiezingen op plaats 13 staat voor de PvdA. Hetzelfde geldt voor zijn lokale PGP-collega Eefje Nooijen die op de lijst staat namens de PvdA voor de Provinciale Statenverkiezingen. Verder doet Edmond van Ooijen uit Liessel mee aan de verkiezingen namens 50Plus bij zowel die van Provinciale Staten als die van de waterschappen. Michel Lintermans komt uit voor Water Natuurlijk bij de waterschapsverkiezingen.

Anita Maassen
Naast de bekendere namen uit de Deurnese politiek, staan er ook nieuwe kandidaten op de lijst die voor het eerst meedoen aan deze verkiezingen. Zo is Anita Maassen uit Deurne terug te vinden op de kandidatenlijst van de partij AWP voor water, klimaat en natuur. Voor de Provinciale Staten staat ze op plaats 26 en voor de waterschappen op de tiende plaats van de kandidatenlijst van AWP. Maassen kreeg bekendheid in Deurne met haar actiegroep (G)een Frisse Toekomst.

Daan van Amelsfoort
Een andere nieuwe Deurnese naam is die van Daan van Amelsfoort die zich heeft aangesloten bij de nieuwe partij Alliantie. Zij gaan met 24 kandidaten de strijd aan bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Op de nieuwswebsite van DMG lees je de komende tijd interviews met beide nieuwkomers.

Stemwijzers
Voor kiezers die twijfelen over op wie ze moeten stemmen, zijn er al verschillende websites met stemadvies. Dit zijn Noord-brabant.kieskompas.nl, Noordbrabant.stemwijzer.nl en Noordbrabant.mijnstem.nl. Hieronder vind je een overzicht van alle deelnemers uit de gemeente Deurne bij de verkiezingen op woensdag 15 maart.

Kandidaten gemeente Deurne
Deelnemende kandidaten uit gemeente Deurne bij verkiezingen Provinciale Staten 2023

Alliantie

 • Daan van Amelsfoort – Deurne (plaats 12)

AWP voor water, klimaat en natuur

 • Anita Maassen-Jansen – Deurne (plaats 26)

D66

 • Marinus Biemans – Deurne (plaats 47)

GroenLinks

 • Willy van den Berg (plaats 29)

Ouderen Appèl – Hart voor Brabant

 • Toon Daniëls – Helenaveen (plaats 13)

PvdA

 • Eefje Nooijen – Deurne (plaats 33)
 • Antoinette Knoet-Michels – Vlierden (plaats 45)

50Plus

 • Edmond van Ooijen – Liessel (plaats 9)

VVD

 • Marnix Schlösser – Vlierden (plaats 44)

 

Deelnemende kandidaten uit gemeente Deurne bij verkiezingen waterschap Aa en Maas 2023

AWP voor water, klimaat en natuur

 • Anita Maassen-Jansen – Deurne (plaats 10)

CDA

 • Jan Keijzers – Vlierden (plaats 11)

Ouderen Appèl – Hart voor Water

 • Toon Daniëls – Helenaveen (plaats 4)

PvdA

 • Jerom Coppus – Deurne (plaats 13)
 • Eefje Nooijen – Deurne (plaats 14)
 • Driek Berkers – Deurne (plaats 18)

50PLUS

 • Edmond van Ooijen – Liessel (plaats 7)

VVD

 • Peter van der Tol Liessel (plaats 7)
 • Marnix Schlösser – Vlierden (plaats 20)

Water Natuurlijk

 • Michel Lintermans – Deurne (plaats 9)

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen